Kis segítség Tőled nekem


Kis segítség Tőled nekem


Készítek egy felmérést azoknak, akik elvégezték az alapfokú Mac OS X képzésünket.
Arra kérlek, hogy töltsd ki! És ha bármi olyat találsz, ami szerinted hibás (rossz válasz, félreérhető kérdés...), akkor írd meg, jelezd nekem a kérdőív végén.
A teszt célja, hogy bárki felmérhesse alap-tudását, ezt – kérlek – vedd figyelembe, amikor kitöltöd vagy írsz nekem.
Előre is köszönöm minden kitöltőnek, visszajelzés küldőnek.

2009. június 3., szerda

"Megoldást kell eladni, nem gépet!"

Az Apple szorgos munkája meghozza gyümölcsét, Angliában és Nyugat-Európában az Apple a legnépszerűbb platform. A Gartner Research felmérése szerint 2009 első negyedévében 26,4 százalék volt az eladási piacból a részesedése (magyarul: minden negyedik, oktatásnak eladott gép Mac), Angliában ez a szám 27,3 százalék. A szorgos munka eredménye először 2006-ban mutatkozott meg, ekkor 15,2 százalékával az Apple lett a legnagyobb beszállítója a tudás-iparágnak (ez olyan szép, nem). Akkor fogalmazta meg az e piac-területért felelős vezető, hogy a sikerességhez nem gépet kell eladni, hanem megoldást. Ami áll a gépből (na ugye!), szoftverből, mindig olyanból, amely a legmegfelelőbb a vevő számára. Az Apple ehhez még oktatást is kínál.
Az oktatási eladás támogatására a Csatornán túl (Anglia és Amerika) iPod toucht kapnak a gépvásárló hallgatók és tanárok.
A hazai kedvezmények? Tanulók számára Mac minin kívül bármelyik gép vásárlása esetén a megszokott 3 százalékos diákkedvezményt egy iWork 09 szoftverrel vagy egy MobileMe előfizetéssel egészítjük ki. Tanárok számára a gépvásárlási kedvezmény mértéke számítógépek esetén 3 százalék, szoftvereknél pedig típusonként változik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése