2009. augusztus 17., hétfő

Office Macre - Outlook, Visual Basic

A Microsoft Macintosh Business Units fejlesztő-csapata a második legnagyobb Maces fejlesztő közösség az Apple-é után, az Office Maces léte pedig szükséges ahhoz, hogy irodai munkára Macet vegyenek, azaz a nagyvállalati értékesítéshez. Így egyáltalán nem mindegy, mit tervez a Maces Office-szal a Microsoft.
A 2008-as Business változatban az Entourage-t az Outlook váltja fel, ez a modul, elem, program, alkalmazás (vagy bármi) a kommunikációs kapocs, levelezés, kapcsolattartás, program-egyeztetés, ilyesmi. Az Outlook nem a Windowsos verzió átfordítása lesz, hanem Cocoa alapokon megírt szoftver (azaz a cél és megoldás marad, de nem egy átrángatott verzióval kell szenvedni, a cocoa jelzi a direkt - most már Inteles - Mac OS X alá írtságot). A Cocoa alapoknak köszönhetően lesz Time Machines az Outlook, így - aki használja a Time Machine-t -, visszaszerezheti rég kidobott levelét is.
Visszatér a Maces Office-ba a Visual Basic (VB) is, ez az Office programozási nyelve. A komoly vállalatoknál számtalan VB-s megoldás van Excel-doksik okosabbá tételére, automatikus Wordös report-generálásra... A Mac értékesítésre csapás volt, hogy a mostani Office nem VB tudó, így a nagyvállalatok nem vettek Macet (lásd bevezető mondat).
A beharangozott újdonságoknak csak az előszele lesz a szeptember 16-án bemutatkozó Office 2009 for Mac része, a javára várnunk kell egy évet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése