2010. március 25., csütörtök

CS frissítés - jön a CS5

A jövő hónapban mutatják be az Adobe Creative Suite 5 szoftvercsomagot. A ma megtartandó hazai sajtótájékoztatóra csak titoktartási nyilatkozat aláírásával lehet bejutni, így az egyes új képességekről csak a neten megjelenő hírekből tájékozódhat az, aki vevő lenne. Sok minden más mellett talán a legtöbben arra a megoldásra kíváncsiak, amellyel - ha igaz -, a Flash alkalmas lesz a Flasht nem futtató iPhone, iPod touch és iPad alkalmazás-fejlesztésére (cikk).
Aki lélekben készül a CS5-re frissítésre, az vegye figyelembe, hogy jelenleg még él az Adobe "három verziós frissítés"-i rendszere, azaz ma még biztos lehet CS-ről (és CS2-ről vagy CS3-ról is) CS4-re frissíteni. Nem olvastunk ennek az elvnek a megváltoztatásáról, de az új verzió kibocsátása, amennyiben ilyet terveznek, megfelelő alkalom. Ha marad minden a régi rend szerint, akkor a szimpla CS használók számára már nem lesz frissítés (upgrade) út a CS5-re.
Az Adobe nagyjából másfél évente bocsát ki újabb és újabb szoftver-verziókat. A CS3 sikere után - az elemzők és saját értékesítési tapasztalataink alapján is - a CS4 izmos bukás volt (Adobe nyereség: -41%). Épp a gazdasági válság kezdetén mutatták be, 2008 ősze és az azt követő időszak nem éppen az a pillanat volt, amikor az amúgy drámai újításokat nem kínáló CS4-re váltottak volna a cégek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése