2010. április 6., kedd

iPad mánia (2)

Ahogy azt az ország Apple-rajongó közössége ismeri, Horváth András (XMS) egyáltalán nem véletlenül New Yorkban járt, hogy szert tegyen két iPadre is. Küldetése sikerrel járt, a New York-i üvegkocka előtt harmadik rajt-pozícióban töltött éjszaka után már haza is érkezett, azóta egyre több hazai blogíró jelzi, már megtapogatta az iPadet. (A Gonosz Almalap víziójában az orosz ikonokat csókolgató népek és az iPadet illedelmesen ujjukkal érintők közt vél felfedezni hasonlóságot, álmában a Duna Plazában kígyózó sort lát, amely, mint az angol korona-ékszerek előtt a Towerben, megállás nélkül haladhat el az XMS boltban kitett iPad előtt, egy, maximum két érintést engedélyezve. A vízió második fele közegészségügyi, az iPad - aka ikon(!) - felületén keletkező, jelen esetben ujj-zsír réteg a tárgya. Műszaki szempontból ennek fénytörő volta.)
Andrást irigyeljük, élete egyik nagy élményére tett szert, mert tehette, mert megengedhette magának, mert számára ez fontos volt, mert akarta és megtette. Népi bölcsektől, vallásalapítóktól idézett egyszer John Lennon, amikor az ő, mások számára útmutató szerepéről kérdezték: Meg tudjuk mutatni az utat, le tudjuk rakni az útjelzőket, de az úton mindenkinek magának kell végigmenni - ha nem is szó, de tartalom szerint. András meg ott van az úton. Sokan értetlenkedtek - minőségben a szellemi szintjüket jellemezve -, hogy mi a rákért megy ki valaki Amerikába egy elektronikus kütyüért. "Mert ott van." Ezt a választ egyébként Edmund Hillary adta arra kérdésre, hogy mi a nyavalyának mászta meg az Everestet.



A bejegyzés egyébként arról szót volna, hogy hány médiában sikerült maradandó nyomot hagyni (Google: "Hungary iPad"). Az egyik örök digitális nyom az Engadget fotója a boldog vásárlás után.



A második kép a The Wall Street Journal weblapjáé. A képaláírás: "A manhattani Marc Labitzky, az osztrák Florian Brunbauer és a magyar Horváth András együtt vár az Apple iPadjára 2010. április másodikán a New York-i Fifth Avenue-n található Apple Store előtt. Az alkalmazottak már felépítették a korlátrendszert, amelyek helyt adnak a 499 dolláros eszközért sorbanállóknak, az árusítás szombaton kedződik. (Fénykép: David Goldman/Getty Images)

És végül, fénykép ugyan nincs, de egy elhíresült (vagy száz szájton idézik) Handras nyilatkozat: "Magyarországon leghamarabb júliusban vagy augusztusban lesz iPad, de lehet, hogy csak karácsonyra. Nekem így marketing szempontból is fontos volt iPadre szert tennem."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése