2012. május 10., csütörtök

Facebook-frászban élsz? Itt egy App...

A közösségi terek függői, különösen a fiatal függők számára kínál a talán e téren a KitKatről ismert Nestlé megoldást, pillanatnyi megnyugvást két post lájkolása és megválaszolása közt. (KitKat: görkorcsolyázó Panda megvan?)
A Social Break nevű alkalmazás automatikusan postol a felhasználó Facebook falára (stresszelve a többieket), Twitterére és LinkedIn oldalára. Az alkalmazás Szingapúrban látott napvilágot, a város Ázsia egyik legpezsgőbb központja.

Térfüggők
Az alkalmazás megrendelője - a híradást közzétévő Reuters szerint - a JWT reklám-ügynökség. Az ő tapasztalatuk, hogy egyre több ázsiai fiatal fordul be, mert attól retteg, lemarad valamiről a virtuális térben. A JWT kilencszáz 19-26 év közti fiatalt kérdezett ki Kínában, Szingapúrban és az Egyesült Államokban. A megkérdezettek fele jelezte, hogy kényelmetlenül érzi magát, ha nem jut időben Facebookhoz, Twitterhez - az időben alatt perceket értsünk. Az öt-tíz percenkénti virtuális térbe lépés kimondottan hátráltatja őket munkájukban vagy a tanulásban.
Sokan bűnösnek érzik magukat,ha nem elsőként lájkolják barátaik bejegyzését, ha nem írnak hozzá bármit. A kínaiak fele egyenesen le sem jön a netről, amikor ébren van.
"A közösségi térben lenni élvezet. Ez nem kötelezettség, nem egy másik élet, amit menedzselni kellene" - véli a Nestlé által felkért JWT programozója. A Facebook Ázsiában nagyon elterjedt, India, a Fülöp-szigetek és Szingapúr a tíz leg-FB-bb ország közt szerepel. Az ázsiai városállam lakosainak 57 százaléka fenn van a Facebookon, a megkérdezett kínaiak 91 százaléka válaszolta, hogy ez eltelt fél év alatt ránézett a Facebookra - Japánban ez az arány 30, az Államokban 67 százalék.

Generált válasz
A KitKat alkalmazás nyolc megadott üzenetet postol véletlenszerűen a FB, Twitter vagy LinkedIn oldalra. Arra a felvetésre, hogy a már így is stresszelt többi felhasználó válasza szintén a Social Break alkalmazás lehet, amely így önmagával gerjeszt majd forgalmat, a JWT szakembere az alkalmazás humánus oldalának napfényességét ecsetelte, amely pillanatnyi pihenést ad a felgyorsult információ-áramlású napjainkban.

(Ezt a bejegyzést élő ember írta, de törekszünk...)

1 megjegyzés:

thereal írta...

csak én nem látom értelmét?

Megjegyzés küldése