2012. május 23., szerda

Űrhajó alakú lesz az Apple új székháza

Az Apple kinőtte a székházát, ami nem egy épület, inkább egy irodaház csoport, és most újabb irodákat kíván építeni. Ehhez ki kell kérni a helyi önkormányzat, Cupertino engedélyét, az engedélyezési eljárás sok részlete nyilvános. Az öntudatos amerikai polgár részt is vesz az ilyen eseményen is, hiszen a környezetének alakításáról van szó.
Egyfelől a környék számára jó hír egy módos cég beköltözése, a boltok forgalma nő, a közelbe költöző alkalmazottak gyerekei biztosítják az egészséges korfát, ugyanakkor nő a forgalom, a békés kertváros életét óhatatlanul kevésbé lesz csendes, nyugodt, ahol az utcán lehet focizni vagy görkorcsolyázni.
Az első meghallgatáson még az akkor már elég beteg Steve Jobs is jelen volt - ez mutatja, hogy egy multi számára mennyire fontos az, hogy az önkormányzattal jó viszonyt ápoljon -, az általa használt szlájdok adják e bejegyzés illusztrációját.
A mostani meghallgatáson az Apple-t a pénzügyi igazgató képviselte, ő ecsetelte a létrejövő iroda-környezet ember-barát voltát, ideértve a megnövekvő zöld-felületet, bicikli utat, megújuló erőforrásra alapozott teljes energia ellátás megoldását.
A telek korábban a Hewlett-Packard tulajdonában volt. Tavaly nyáron Jobs személyesen hívta fel Bill Hewlett-et (igen, alapító az alapítót), hogy az Apple megvenné a telket. Ám ennél sokkal izgalmasabb lehetett első telefonbeszélgetésük. Akkor Jobs még a középiskola padjait koptatta.

"Egyszer Jobsnak egy speciális alkatrészre volt szüksége, amit sehol nem lehetett megvásárolni. A telefonkönyvből - wow! - kinézte Bill Hewlett számát és felhívta a már akkor ismert nevű szakembert, a Hewlett-Packard cég egyik alapítóját. A telefonbeszélgetés során nem csak az alkatrészt kapta meg, de nyári munkát is szerzett magának a HP összeszerelősorán. Egyetlen telefonbeszélgetéssel, teljesen ismeretlenül." - mesélte a tanár [John McCollum] Jobs jellemzésére.
Az Apple története az Almalapból





Még több kép!



2 megjegyzés:

Zoltan Laszlo írta...

szep.Mint az Apple ;-)

Ferenczy Gábor írta...

Megnézzük, ha megépült. Sajnos nem az eredeti prezentáció került fel, csak az egyik lakos fényképezett. (Ja, és felirat sem magyar volt... :P)

Megjegyzés küldése