2013. január 19., szombat

iPades borlap a Gordon Ramsey Steakben

Gordon Ramsey nevével fémjelzett Las Vegas Steak-étterem (igen, az egyik sorozatban ide kerestek főszakácsot) sommelierjei iPaddel a kezükben suhannak hangtalanul asztaltól asztalig. A két borszakértő munkáját könnyíti - nem csak szó szerint - az iPad, az étterem 450 címkét számláló kínálatát öt különböző helyen tárolják (nem szeretném érteni). Ráadásul a készlet is folyamatosan változik.
A sommelierek munkáját további 18 munkatárs segíti, természetesen iPaddel felfegyverezve.
A "Smart Cellar" alkalmazást ne is keressük az App Store-ban, az - logikus - e hely számára lett megírva. Az alkalmazás amúgy lecsippent a sommelier munkájából, interaktívan kereshetünk a borok közt - fehér, vörös, habzó vagy adott terület vagy fajta szerint. Az alkalmazás nem csak a választást segíti, de képekkel, videókkal is bemutatja a bort, sőt! Tanácsot ad a helyes borkóstolás, ízlelésre vonatkozóan is.
A Gordon Ramsay Steak az első a Caesars Entertainment éttermei közül, ahol az iPades Smart Cellar alkalmazást használják. Ramseynek további két étterme van Las Vegasban, az iPades bor-kínálást ezekben a közeljövőben vezetik be.
"Mr. Ramsey havonta egyszer jön az étterembe, akkor viszont mindent végignéz, kipróbál és megkóstol, így az iPades alkalmazást is használta. Messze nem akkor a tahó paraszt szájú, mint a tévéműsorai alapján gondolná az ember, mindig kedves és barátságos."
Bár az alkalmazás neve pincére utal, ám nem csak bort, más alkoholos italokat is ezen keresztül lehet megtekinteni, keresni rendelni - persze óvatosan, egy átlagos pohár bor kilencezer forint körül van. Így persze nem jelenthetett gondot az iPades alkalmazás kifejlesztése.
Érdekes, hogy az étellapot nem tervezik iPadre felvinni. Ennek oka, hogy az messze nem változik olyan gyakran, mint a készlettől függő borok listája. (Bár tudjuk, Gordon: helyi alapanyagokból, egyszerűen és gyorsan.) Az italok iPadesítése amúgy környezetbarát megoldás, a sommelierek szinte nem is használnak papírt az étteremben, csupán a megrendeléseket bonyolítják múlt századi módon.

Traci Dauphin Cult of Mac cikke alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése