2013. január 21., hétfő

SyncSpace - iPad alkalmazásom (XI.)

Hosszú küzdelmet vívtam az iPaddel, hogy kiderítsem, tényleg kiválthatja-e cégvezetőnél a MacBookot, akár Pro-t, akár Airt. A küzdelem eredménye az a megállapítás, hogy az iPad passzív eszköz, bárki bármit is ír, mond vagy állít - igazi alkotó munka nem végezhető iPaden, vagy csak erős kompromisszumokkal. Vagy a minőségből kell engedni - Macen az iPades app társalkalmazásában szebbet lehet alkotni -, vagy az elkészítési időből - de erről írtam volt (Szén készítés iPaddel).
Amire az iPad alkalmas, az a gyors, tartózkodási helytől független véleményalkotás - ez persze része a cégvezetői életnek, de ha az csak ebből áll, akkor baj van. A SyncSpace rajzok, ábrák, tervek gyors véleményezését kínálja - az iPades App áruházban kétezer-hatszáztizennégy ilyen alkalmazás található. Az Apple azonban ezt kiemelten ajánlja, bízzunk abban, hogy tényleg jóságáért és nem lobbi eredményeképp. A SyncSpace egyik biztos előnye, hogy van Lite verziója, amelyben kipróbálhatjuk, hogy megér-e nekünk kb. 18€-t a teljes verzió.
Az alkalmazás valóban egyszerű, könnyű feliratozni, megjelölni az ábra adott részét. A megosztási képessége jó, persze mindenkinek más az igénye. Amit a hasonló programoknál érdemes figyelni, kell-e hozzá szerveres tárterület, néhány hasonló szolgáltatást kínáló program csak központi tárterületet, ne adj 'sten, központi adatbázis menedzsment programot használva működik csak, és ez utóbbi igen drága (és sokat tudó) szokott lenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése