2013. június 5., szerda

App Store váltás iOS alatt

Mindenki a saját kárán tanul. Az iPad intenzív használata során az App Store-ba ugrottam egy oldalról, ám az App Store nem találta a keresett alkalmazást az alapértelmezett magyar boltban, ezért felajánlotta az amerikaira váltást. Gondolkodás nélkül váltottam. Pár óra múlva a szomszéd bekapcsolta a wifijét, így idejét éreztem a jelzett frissítések letöltésének. Ami persze nem ment az amerikai App Store-ból. De hol váltok vissza magyarra? De hol tudok egyáltalán Store-t váltani?

Okosak számára (akik az én példámból tanulnak)
Végignéztem a Beállításokat, ezen belül is az iCloud részt és különösen az iTunes és App Store menüket. Enyhén dühössé válva állapítottam meg, hogy sehol a Store váltás. Elindítottam az App Store alkalmazást és az iTunest is, de itt sem leltem rá arra, amit kerestem (Gonosz Almalap zene ajánlata: Te sem? I'm still haven't found what I'm looking for).
Dühömben már azon voltam, hogy kitörlöm az Apple ID-met az iPadről, aztán visszateszem, hátha így visszajutok a magyar bolthoz.
A Beállítások > iTunes & App Stores-ban rá is kattintottam az Apple ID-mra.



A View Apple ID bekérte a jelszavam.



És itt végre feltűnt a Country/Region.



Ahol lehet Store-t váltani. Ugyan ide jutottam volna, ha az iTunes alján kattintok az Apple ID gombra. Vagy az App Store-ban. Megvallom, eddig nem éreztem ezeket a gombokat gombnak.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Boldog idők, mikor System 6, 7 és Mac OS 8 és 9 alatt egy gomb mindig gombnak nézett ki. Meg létezett a Human Interface Guidelines és a Tűtábla, a formázást meg "Beavatásnak" hívtuk.

Ferenczy Gábor írta...

A grafikusok a WIndows 8 csempéit ezért tekintik a sikertelenség egyik okának. Megszoktuk, mint felhasználók, hogy amit meg lehet nyomni, az gombnak látszik. Ezért is vagyok kíváncsi, hogy az új OS/iOS mennyire követi a w8-at (van ilyen hír is) vagy lesz más milyen flat (a'la Ive).
PS: te is a kakasokkal ébredsz...

Névtelen írta...

A human-computer interface dizájn (amit ma UI/UX két hívnak, sokkal trendibb az biztos), mint minden új határtudomány az első kb. két évtizedében élte a virágkorát (kb. '80-2000-ig) egy generáció van, volt, akik lerakták az alapokat, azt, ahogy a Mac OS működik és 80%-ban minden GUI. Aztán ez a szakma is felhígult dizájnerekkel és más elemekkel, ahogy az lenni szokott. Pedig ez kőkemény tudomány, kísérletezés, megfigyelés, következtetés... Nem hiszem, hogy akár csak az Apple-nél tesztelnék a GUI-t embereken. A programozási hibákon túl, mérhetetlen GUI nonszensszel sikerült feltölteni az OS X-et az évek alatt.

Ferenczy Gábor írta...

De mi szeretjük :D

Gábor írta...

És mi van akkor, ha visszaváltabék magyar boltra, de a futó music előfizetés miatt nem enged! A dolog azért... kellemetlen, mert egyszer már elhagytam a magyar boltot, akkor ezzel nem volt gondja a rendszernek az előfizetéssel...

Ferenczy Gábor írta...

Szia! Őszintén? Nem tudom. A "szabály az szabály" oldaláról nézve, mindenkinek abba a Store-ba kell bejelentkezni (apróbetűs, agreed), ahová a címe, de még inkább a hitelkártyája alapján tartozik. Másfelől nézve igazad van, csak épp.

Megjegyzés küldése