2013. június 10., hétfő

Ligthroom 5

Az egyéni és céges felhő bérlők már letölthetik és élvezhetik az Adobe Photoshop Lightroom 5-t. A Lightroom - ahogy az Apple Aperture - a profi fotósok alkalmazása. Nem csak rendszerezhetjük a képekeinket, de retusálhatjuk is, és a kész, leválogatott képeket nyomtatva és elektronikusan is megoszthatjuk. A Ligthroom használatát ajánljuk a fényképeszeknek, fotósoknak a Photoshop helyett, a Lightroom nekik készült, amíg a Photoshop általános grafikai alkalmazás rengeteg olyan tudással, amire egy fényképésznek nincs vagy csak nagyon elvétve van szüksége.

Macesek számára továbblépést jelent a Ligthroom azoknak, akik kinőtték az iPhoto-t. Azoknak javasoljuk a Ligthroom választását, akik más Adobe megoldást is használnak, számukra ismerős felületet jelent majd a Ligthroom. Akit más Adobe alkalmazás nem érintett meg, annak az Apple Aperture használatát javasoljuk. A mAcademián mind a négy említett alkalmazás - iPhoto, Aperture és Ligthroom, illetve Photoshop - használatát tanítjuk.

Az Adobe Lightroom hivatalos oldala: http://www.adobe.com/lightroom, az Adobe Lightroommal is foglalkozó blogja: http://blogs.adobe.com/photoshopdotcom/.

Lightroom a közösségi médiában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése