2013. október 18., péntek

Kilenc lényegtelen, de meglepő tény az iPhone-ról

Szórakoztató bejegyzés következik olyan ismeretekkel, amelyek tudása nélkül is boldogan halhatunk meg, de ezt egyelőre (nem kettő, egy) ne kapkodjuk el.

1.
Lassan meghaladja a négyszázmilliót az eladott iPhone-ok száma. Ha a készülékhez kapott USB kábeleket egymás után raknánk, a Holdig is elérne.

2.

Már az iPhone 5 is nagyobb teljesítményt nyújt, mint a tíz évvel ezelőtt bemutatott „bólogatós" iMac. A bólogatós rettentően sikeres volt, érdemes megnézni a reklámját. Akinek van ilyen Mac a környezetében, az tanúsíthatja, máig nem csuklik le az iMac nyaka, a kar ott tartja a kijelzőt, ahová húzod, állítod.

3.
Számos ikonról tudjuk, hogy apró titkot rejt, most azokat említjük, amelyek az Apple-höz kapcsolódnak. A Music/Zene alatt az artist/zenészek ikonja Bono iPodos videójára emlékeztet. A Maps/Térkép ikon az Apple székhelyét mutatja, nem is kérdés. De azt tudtad, hogy a Safari reading list (hívják bárhogy is magyarul) ikonja
Jobs szemüvegére utal?

4.
Ötven milliárd alkalmazást adtak el az App Store-ból, ez kétszer több, mint amennyi almát az Államokban évente szüretelnek.

5.
Az iOS eszközökön mindig 9:41 a pontos idő. Miért? Amikor az első iPhone-t bemutatta az Apple, Jobs reggel kilenckor kezdte el beszédét. És a negyvenegyedik percben mutatta meg az első szlájdot az iPhone-ról. (És ez a bejegyzés is 9:41-re lett időzítve.)

6.
A McDonald's ötven év alatt érkezett meg a századik országba, az iPhone-nak erre elég volt öt év.

7.
A tavaly eladott iPhone-okkal épp be lehetne fedni Monaco teljes szárazföldi területét.

8.
"Nem csak hallani, de látni is fogjuk azt, akivel telefonon beszélünk. A kijelzőn nem csak a beszélgető partnerünk lesz látható, de dokumentumokat, fényképeket és könyv-részleteket is olvashatunk majd." - írta a "2014-es Világkiállítás" művében Isaac Asimov. Ezerkilencszázhatvannégyben.

9.
Az Apple-nek 1298 mobil-eszközhöz kapcsolódó szabadalma van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése