2014. február 27., csütörtök

Kártyafüggetlen iPhone-t Apple viszonteladótól

A cím tökéletesen világít rá az eddigi ellentmondásra, eddig a hivatalos Apple viszonteladók nem árusíthattak iPhone-t. Pontosabban nem volt tilos, csak épp lehetetlen. Az Almalap meg nem erősített forrásból a következő magyarázatot kapta anno a "miért nem?" kérdésre:

Eddig
Az Apple más csatornán át értékesíti az iPhone-t, mint a Macet, iPodot, iPadet... Amíg ez utóbbiaknak Magyarországon az Apcom az egyik disztributora, addig az iPhone értékesítésre az Apple a telekommunikációs cégekkel szerződött. Ahhoz, hogy bárki az ő viszonteladójuk legyen, le kell tenni a telkom cégnél a megfelelő vizsgát, elvégezni a minősítési eljárást. A telkom cég ugyanis nem csak kártya-független iPhone-t árusít, sőt, kimondottan nem azt. Ezért a viszonteladója sem lehet olyan, aki csak kártya-független iPhone-t árusít. Aki viszonteladója, az az összes iPhone-hoz kötődő szolgáltatást kell, hogy kínálja.
Magyarul, ha bemegyek az egyik APR-be, és azt mondom, hogy a vörös cégnél van hat előfizetésünk ilyen-olyan meg amolyan tarifa-csomaggal, átjönnék az APR telkom cégéhez, mert itt vennék iPhone-okat, de lenne számhordozás, tarifa-csomag váltás, csomag-kedvezmény, akkor ezt az APR munkatársának kellene tudni kezelni, mi több, elintézni. Az egyik APR vezető végighallgatta, hogy mi kellene ahhoz, hogy telkom viszonteladó legyen, majd nevetve távozott a telkom cégtől.
A szomorúság csak annyi volt az APR-ek és más hivatalos viszonteladók számára, hogy ők csak tokot, kiegészítőt árusíthattak, iPhone-t nem. Így aki iPhone-t vett egy telkom cégnél, ahol viszont nincs Maces/iTunes-os/iCloudos hozzáértés, ahogy tok- és kiegészítő kínálat sem, annak a további vásárlásáért már száz másik nem szaküzlettel küzdött az Apple partner.
Ráadásul, megismételjük, csak a hivatalos Mac-csatorna nem árusíthatott iPhone-t, rajta kívül mindenki más.

Mostantól
Az Apcom kártyafüggetlen iPhone-okat kínál viszonteladóin keresztül.
"Bízunk benne, hogy a nyílt disztribúcióval új alapokra helyezhetjük a kártyafüggetlen iPhone hazai forgalmazását, és sikerrel nyithatunk a jövőbeni partnereink felé. Ez a lépés fontos mérföldkő az Apcom életében, melynek köszönhetően a tavalyi mintegy hétmilliárd forinthoz képest az idén akár 20 százalékkal is nőhet a forgalmunk. Terveink szerint számos új viszonteladóval bővül partnereink köre, akik megbízható, tiszta forrásból szeretnének kártyafüggetlen iPhone készülékeket vásárolni" - véli Szeidl Tibor, az Apcom ügyvezetője..
Nem véletlenül hangzik el a tiszta forrás a fenti idézetben is, de ez már egy másik történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése