2014. február 1., szombat

Super Bowl felkészülés iPaddel

Az amerikai foci (NFL) döntéje a Super Bowl, most vasárnap éjszaka játssza a Seahawks és a Broncos - akit érdekel, az egyik sportcsatorna élőben adja - legnagyobb sajnálatomra magyar kommentálással. Nem mintha angol-nyelv függő lennék, csak épp a szakkommentátornak nevezettek képtelenek magyarul mondani azt, amit lehetne: offense és defense helyett támadó és védő... Attól, hogy valaki adott sportban küzd, még nem kommentátor. "Attól nem leszek szak-blog-író, hogy szeretem az Apple-t" - kiáltott fel az (ön) Gonosz Almalap.

Felkészülés iPaddel
Mindkét fél mindent megtesz a győzelemért. A Denver Broncos edzője, John Fox, például a napi 60-90 percnyi edzésre oda-vissza buszozásra azt találta ki, hogy minden játékosának iPadet ad a kezébe - személyre szabott tartalommal. Erre azért van szükség, mert a két csapat utoljára az elmúlt hét évben csak egyszer játszott egymás ellen, tét-meccsen pedig 1983-ban. Az iPaden persze fent van a csapat stratégiai is, ám minden játékos megismerheti ellenfelét, számtalan videóval, ezernyi statisztikai adattal.

Az iPadeket persze csak felszállás után adják ki és leszálláskor begyűjtik. Troy Aikman, a Fox szakkommentátora feljutott a buszra, sőt, kézbe is vehette az egyik iPadet - de felvételt még a hátlapról sem készíthetett. Amúgy Aikman a Dallas Cowboys irányítója volt, háromszoros Super Bowl győztes - az ő hozzászólása, megjegyzései helyett hallgathatom majd megint a két magyar stúdió-gurut.

Ace Ventura
Az "Állati nyomozó" film cselekménye évtizeden át volt zanzás, nem értettem - oké, csak nekem nem esett le -, hogy milyen gyűrű (nem, nem Gandalf) és minek a delfin. A megoldás a Miami Dolphins csapata, az egyetlen, amelyik veretlenül nyert Super Bowlt. A győztesek az NFL készíttet győzelmi gyűrűt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése