2014. március 4., kedd

Álmainkat vigyázza

Csiribiri csiribiri
Zabszalma -
Engem hívj ma
Álmodba.
Na, ezt ne, hívni ne hívj! Az iPhone elnémítása a mi feladatunk. Az álmunkat életünk elválaszthatatlan társa, az iPhone vigyázza majd, különösen akkor, ha szert teszünk az idei CES (Consumer Electronics Show) egyik díjnyertes termékére, a Withings Aura Smart Sleep Systemre. (Vigyázz! Hamisítják! Az Aurora névre hallgató termék teljesen más - ébresztési - célt szolgál.)


Az egyessel jelölt csodát tedd az ágyad mellé! Ez az eszköz figyeli, hogy milyenek a fény-viszonyok: bekapcsolva hagyott tévé előtt alszol-e, vagy az arcodra borított könyvvel védekezel a világítás ellen. Figyeli a szoba zajszintjét: csiripelnek-e a madarak (tiwtter biológiai elődjei), riad-e a kakas, éledezik-e a baromfi udvar, elhaladt-e a 4-6-os villamos a ház előtt, hazaért-e a szomszéd zene-meghajtású Suzukija, Józsi bácsi elindult-e a melóba a pöcsköszörűjén, tévédből műsor hangja vagy egyenletes fehérzaj szól-é-e...
A kettessel jelzett eszköz a matrac alá kerül - a nem matracon alvóknak ágycsere. Ez az eszköz figyeli, hogy mozogsz, mennyit mozogsz vagy mozogsz-e még.
Az iPhone (hármas számmal jelöltem, ha valaki nem ismerné fel - amúgy kettő is van a képen, az eredeti képhez tartozót nem szedtem le) bluetoothon kapja a két Aura Smart eszköztől az infót, és a mért adatoknak megfelelően próbálja szabályozni a fényeket (a megfelelő szabályzó nincs a képen) és a nyugtató háttér-zenét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése