2014. március 3., hétfő

iPad Air + billentyűzet vagy MacBook Air?

A kérdés csupán annyi, hogy a 'vagy' szócska helyére milyen relációs jel kerülhet. Az iPad (és az iPhone) az érintőképernyős billentyűzettel üzleti célra használhatatlan. A magyar ékezetes betűk körülményes elérése ennek az egyik meghatározó oka. Létezik teljes magyar billentyűzet is, ám ez sem jó annak, aki napi sok ezer betűt gépel, mert a megszokott vak vagy fél vak gépelés mellett 'elcsúszik' a billentyűzeten és ilyen lesz a vukkwbríáwr szó. Marad a külső billentyűzet.

iPad Apple billentyűzet bluetooth-szal
Kicsit vicces az árnyalatnyival hosszabb billentyűzet és az iPad, de jól használható. Mókásabb a látvány álló iPad esetén. Praktikusság okán azonban nem az igazi, mert kell még valami, ami az iPadet (kijelzőt) tartsa, bár sokunknál ott az erre a funkcióra is képes iPad tok.

iPad billentyűzetes védővel
Szándékosan nem a legütősebbet kerestem ide képként. De a gondolat itt is jól látható, a védő-fedlap megfelelő módon hajtogatva egyrészt megtámasztja az iPadet, másrészt felfedi, elérhetővé teszi a billentyűzetet. A száz dollár, tizenkettő-tizenötezer forint körüli megoldások hátránya, hogy a kijelzőként funkcionáló iPad dőlésszöge nem változtatható. A billentyűzet sem a megszokott – bár sokkal billentyűzetebb, mint a kijelzőn megjelenített.
Persze, hogy olyanra vágyunk, mint a MacBook Airé - de akkor miért is nem vesszük azt?

Apple, oldd már meg!
Azért nem vennénk MacBook Airt, ha lenne értelmes billentyűzet iPad Airhez, mert a használati idő jó részében - embere válogatja - tényleg csak szórakozásra használjuk a gépet, és akkor nem kell a billentyűzet.
Hívják az iPadet iPad Pro-nak, mert 12,9-es kijelzőjén 3840x2160 képpontos felbontással kápráztat el, és a billentyűzet a védőhöz hasonlóan mágnesesen cuppantható az iPadhez. Annak szélessége garantálja a billentyűk normál méretét - ezért is emlegetjük nosztalgiával a 12 inches PowerBookot. A képen kevésbé látható, de a képet prezentáló MacLife a hátsó megvilágításról sem mondana le. Az Apple-re hagyták, hogy oldja meg, a kijelző tetszőleges szögbe legyen állítható - és ott tartsa is meg magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése