2014. március 14., péntek

Újraélt gyerekkor

A címben szerepelnie kellene a Startup-oknak is, mert napi két "csak most, csak nálunk" egyedi meghívót kapunk. Hogy jön össze a gyerekkor és a startup? Öt-hat éve, amikor az első start-up konferenciák indultak (még szponzor is volt a MacAcademia), igazi kócos ötletekkel mertek kiállni a fejlesztők, tulajdonosok. Két éve, tavaly, amikor egy jó időre utoljára mentem le az egyre drágább (fél nap 30kFt) rendezvényre, már látszódott a profizálódás: ütős prezik, jó svádájú előadók - és egyre erőltetettebb ötletek. Semmi lazaság, könnyedség, hibázás, kikacsintás. Pénzért jöttek, befeketőért.

A pofon egyszerű ötletek az igaziak
Arany igazság. Meg: aki játszik, örökké gyerek marad. Te is hajtogattál papírhajót? Dobtál papír repülőt a hatodikról? És most mérnök vagy és már nem? Ugyan! A közösségi finanszírozás támogatásával szárnyal a játékokat felturbózó PowerUp. Amely a papírhajóba propellert, a papírrepülőbe pedig légcsavart tervezett - ez utóbbi persze, hogy iPhone vezérelt!
A miniUSB-s töltést követően tíz percen át vezethetjük a repülőt ötven méteres sugarú körben, a kapcsolatot Bluetoothszal oldották meg a fejlesztők. És ez - repülőnként - 50 dolcsiba, 12 ezer forintba kerül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése