2014. április 10., csütörtök

iOS: hasznos-e bezárni az alkalmazásokat?

Gondolom, elsőre mindenki rávágná, hogy igen. Indokként hozzátenné, hogy mert így memória szabadul fel, gyorsabb lehet az iPad vagy az iPhone. Aztán persze mindenki eltöprengene, hogy ha az a kérdés, hogy "hasznos-e bezárni", akkor talán még sem az "igen" a jó válasz, de vajon miért nem?
A lehetséges megoldást Thorin Klosowski, volt Apple Genius Bar munkatárs mondja - persze, mint minden mást a neten, így ezt a bejegyzést is, kezeljük fenntartással.
Klosowski szerint nem hasznos bezárni a futó alkalmazásokat. Érve az, hogy a bezárás és újra megnyitás sokkal több áramot fogyaszt, mintha az alkalmazás megnyitva piheg a memóriában. Azaz, a bezárás és újra megnyitással csökkentjük a táptól távol tölthető időt. Ráadásul az iOS memória kezelése igen fejlett, ha egy aktív alkalmazásnak a szabad memória területnél többre van szüksége, akkor az iOS zár be alvó alkalmazásokat, vagy szabadítja fel az azok által foglalt memória területet. Logikus.
Aki technikai mélységre vágy a fenti kérdés kapcsán, annak ajánljuk tavaly novemberi írásunk: Miért jó, hogy 64 bites az A7?

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem egy barátom panaszkodott, hogy gyorsan merül a telefonja. Megmutattam nekik, hogy hogyan tudják bezárni az alkalmazásokat. Azóta valahogy nem merül gyorsan a telefonjuk.

Ferenczy Gábor írta...

Akár igazad is lehet. Ha viszont egy olyan alkalmazás futott, ami például másodpercenként feljegyzi a GPS-pozíciót (csak vad példaként), akkor annak becsukása evidensen jó az aksinak. De egy vadul Bluetoothozó is leszívja, rendesen.

Megjegyzés küldése