2014. augusztus 4., hétfő

A béta és preview verzió a fejlesztőknek készül, nem a felhasználónak!

Szép és hosszú cím két nem túl rövid telefonbeszélgetés esszenciája. De úgy tűnik, nem lehet elégszer ismételni. Amikor az Apple elérhetővé teszi az OS vagy az iOS következő változatának béta verzióját, akkor azt _nem_ kell megszerezni, letölteni és telepíteni! Ha csak nem vagy fejlesztő, nem akarsz cikket, tanulmány vagy blog-bejegyzést írni vagy képet postolni a Facebookra. A béta azt jelenti, hogy még nem tökéletes, még nem kereskedelmi forgalomba szánt termék, aminek lehetnek hibái. Amire a fejlesztő készül, a tesztelő figyelembe veszi. A felhasználó pedig anyáz, káromkod és csapkod. A preview verzió meg ugyanaz, mint a béta.
Sokszor leírtuk, nem kell azonnal frissíteni. Minden képzésünkön elmondjuk, ha a Mac kérdez, akkor olvassuk el, mit szeretne, mert feleslegesen nem zavar (ugye vagy cancel?).

iPhoto helyett Photos
Igen, ez vágta ki ici-picit a biztosítékot. Az iOS8 ugyanis nem támogatja az iPhoto-t, így aki ilyen-olyan módon iOS8-t tesz az eszközére, az hamar szembesül ezzel az üzenettel:


És aki migrált, azt érhette veszteség, mert - ahogy a párbeszédablak írta - a képeken kívül szinte minden megy a lecsóba. (Nem láttam, hogy mi lesz a printes dolgokkal iBooksban, de érzésem szerint a szerkeszthetőség nem marad meg, bár tévednék.) Ja, és nincs vissza iOS7-re. Vagy ha van, akkor a Photos-ból iPhoto-ba vissza, na, az nagyon nincs.
Ráadásul az iOS8-cal megváltozik az iCloudos képkezelési metódus is, így várható, hogy az egyik oldalon frissített - iOS vs OS - rendszer nem fog működni. És tapasztalatunk az, hogy sokan még mindig Mavericks előtti oprendszerű gépet használnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése