2014. augusztus 14., csütörtök

Hasznos appok - árcsökkentve

Az iOS App Store-ban az Apple időről-időre kedvezményes áron kínál egy-két tucat azonos tematikájú alkalmazást. A kedvezményt persze az egyes fejlesztő cégek adják, de ez számunkra lényegtelen. Most épp "üzleti" alkalmazások egy csipet csapata érhető el olcsóbban, az Almalap végigfutotta a listát és szubjektív vagdalkozásba kezdett.

Boxer for Gmail. Nevével ellentétben nem csak a gmailes levelek kezelésére képes, hanem szinte az összes meghatározó levelező-programéra. Persze erre az ingyenes, előretelepített Mail is képes, akkor meg minek? A többlet szolgáltatások miatt, amelyeket a Mailből hiányolunk.
A Fantastical... saját naptár és ToDo - teendők, Reminders - lista kezelő. Én, ellentétben mindenki mással, azért nem szerettem bele, mert adatai nem egyesítődnek az alap iOS alkalmazásokéval.
Az iTranlate Voice képes magyarról és magyarra is fordítani másik 41 nyelvről. A két hazai értékelés egyaránt dicsérő, utazóknak, nyelvtanulóknak meg kell érje két sör áráért. Bár itthon néhány pincérnek és eladónak is feltenném a féjszbukozásra használt iPhone-jára.
A Family Tree-ről amúgy is készültem és készülök írni, családfa területen nincs hasonló alkalmazás.
PDF Expert 5. Szerény véleményem szerint a kétezer-hatszáztizenkettedik alkalmazás, amivel PDF-et szerkeszthetünk, annotálhatunk, PDF-űrlapot tölthetünk ki és írhatunk alá. Én inkább a PDF szabványt terelgető Adobe alkalmazásait használnám, ha. De ahány ház, annyi szokás.
A Scanner Pro az előbb említett app bemenetét adhatja. A lefényképezett iratot vagy számlát PDF-fé alakítja. De nincs szövegfelismerés (OCR), legalábbis a leírás szerint.
Tydig - hetek óta az iPademen várja, hogy végre írjak róla - mert nekem nagyon bejön az ujj-matek.
A Clear... és a Gneo is egy a sok naptár-tennivaló-feladat kezelő alkalmazás közül (l. Fantastical).
Launch Center. Egyike a számomra értelmezhetetlen alkalmazásoknak, kb. Yo kompatibilis. "A Launch Centerrel gyorsan indíthatók a rendszeresen használt alkalmazások." Hát barátom, akkor rendezd át az ikonokat az iPadeden vagy az iPhone-odon, és közben 1,79 kedvezményes euróért igyál meg egy-két sört!
A Notability-vel jegyzetelhetünk. Ismét egy a sok ezer másik app közül. Persze lehet, hogy neked ez a nyerő.
A Prizmo - leírása szerint - képes karakter-felismerésre is (vs. Scanner Pro). Arról sajnos nem olvastam, hogy az árvíztűrő tükörfúrógép árvíztűrő tükörfúrógép marad-e, vagy arvizturo tukorfurogep vagy még ez sem lesz.
A Text Grabber kijelölt, kivágott szövegek fordításra is képes. Ha a hatvan nyelvbe a magyar is belefért, akkor magyarról és -ra is. Az egyetlen hazai véleményező óvatosan dicsérte.
A Writer... kapcsán elgondolkodtam, hogy külső billentyűzet nélkül ki szeretne hosszabb ékezet-helyes szöveget bevinni iOS eszközön magyarul. Aztán elolvastam, hogy a magyar ékezetes betűket a Writer nem is támogatja.
A Due kapcsán ismételjük a Clear... és a Gneo kapcsán említett Fantasticalnál leírtakat.
A diagramok rajzolására alkalmas Grafio valóban remek alkalmazás, a mAcademia konzultáción már több ügyfél töltötte le javaslatunkra és maradt elégedett ügyfelünk. Ami viszont fontos, hogy igaz, hogy a Grafio most csak 3,99€, ám alkalmazáson belül még további 4,49€-t kell elkölteni a szoftver minden képességének uralásához.
A Mind Node ugyanazt tudja, mint a pár napja bemutatott ingyenes Mind Tree.
PCalc Korrekt zsebkalkulátor azoknak, akik nem csak összeadni és kivonni szeretnének. Bár mint tudjuk, minden visszavezethető az alapműveletekre.
A Scanbot alapárért - 0,89€ - fényképből PDF-et gyárt és érti a QR kódot. További 4,49€-ért már karakter felismer. Az egyik értékelő több hasonló appot is kipróbált, de ezt választotta.
Todo. Igen, még egy a Due, Clear, Gneo és Fantastical alkalmazásokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése