2014. október 13., hétfő

iCloud Drive – én még nem váltok

Ismét egy olyan újdonság, aminek a használatáról - átmenetileg - mindenkit lebeszélek. Az iCloud Drive az iCloudhoz tartozó szolgáltatás. Ezen a felhő-tárhelyen át oszthatjuk meg Pages, Numbers és egyéb fájljainkat. Feltéve, hogy iOS8-at és Yosemite-t használsz. De nem, még nem használjuk mindkettőt. Az iOS8-at "most, rögtön, azonnal" felrakók talán egy életre leszoktak az azonnali frissítésről, leszámítva talán a fejlesztőket. Yosemite-ből pedig csak fejlesztői verzió van.
Aki csak iOS8-at használ, az persze válthat, sőt: váltson. De aki Macet is használ, az a Macjét az iCloud Drive-ra frissítéssel kizárja az iCloudból. Én - saját Macemen - pedig még a Yosemite megjelenését követően is várni fogok vagy egy hónapot, mire kiderül, mit is tud, de leginkább: mit nem tud az iCloud a korábbiakhoz képest.
Még egyszer: nem muszáj frissíteni. Az elmúlt hetekben több gépet kellett visszatenni Maverickre az elhamarkodott Yosemite fejlesztői upgrade miatt. Az iCloudot nem lehet dowgrade-elni, azaz visszarontani. Aki meglépi a Drive használatát, annak ki kell várni az Yosemite-ot és az iOS8-ra frissülni, akár akar, akár nem. Addig pedig a fájljai szépen alszanak a felhőben.
Nem egy felhasználóbarát megoldás ez, nem is volt az Apple-re jellemző. A kis apróbb, szürkébb betűs figyelmeztetés pedig - szerintem - egyszerűen gáz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése