2014. november 17., hétfő

Töltésből soha nem elég

Hiába bírják az Apple hordozható gépei a cég szerint már heteken át töltés nélkül - na jó, ez kis túlzás -, néha mégis eljutunk oda, hogy bárcsak lenne még 5-10 százalék az aksiban. Ezekben a helyzetekben öröm, ha nálunk van Lenmar ChugPlugja. Ez a MacBook Prok és Airek számára kínál további 3-4 óra üzemidőt. A töltése rém egyszerű, a táp két része közé helyezendő, így a gép töltésekor ezt az aksit is feltöltjük. Persze mindennek ára van, ennek 160 dollár és a súlya brutális fél kiló.


Milyen praktikus az Apple tápja már évtizedek óta! A levehető és cserélhető fejjel megoldották, hogy nem a világ eltérő konnektoraihoz nem kell ezer tápot vásárolni, csak az olcsón gyártható - és drágán mért - fejet. A szétszedhetőség akkor is jól jön, ha hosszabbítani kell a kábelt, mert az alap rövid lenne a konnektor és a fal között. Hogy ezt miért nem koppintják le a többiek? Izé, szóval miért nem innoválják jól ki mások is? Gondolom, szabadalom, de akkor is.
Azt tudtad, hogy az Apple táp tetején a két kis kihajlítható fehér pecek arra való, hogy a kábelt arra tekerd rá? De fontos, hogy ne szép szorosan, ahogy jól mutatna, mert az ezredik tekerés után a kábel megtörik, mert mindig ugyanott vesz derékszögű kanyart.
És végül, ha már kábelezünk, az Apple MagSafe-je változatlanul zseniális és leutánzatlan - ezt sem értem igazán. A MagSafe a neve annak a megoldásnak, hogy a Machez a tápkábek mágnesesen odacuppan. És egyáltalán nem haragudnék meg, ha az iPadhez is cuppanna. Oké, az én iPadem jól repül, néha le is ver néhány drónt, de mégis vágyom a MagSafe megoldásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése