2015. január 23., péntek

A firkálás digitalizáló Equil Smartpen

A firkálás digitalizáló Equil Smartpen negyvenötezer forintba kerül, hogy kezdjem a legrosszabbal. De innen szép nyerni! A normális tollként is használható eszköz Bluetooth-szal kapcsolódik Machez vagy iOS eszközhöz (igen, a hanyatló világ használta Windowsos géphez, vagy a piacon megmagyarázhatatlan okból hódító Andoidos cuccokhoz is - adta hozzá a Fanatikus Almalap). Így akár a rajzolással egyszerre láthatjuk a kijelzőn, amit a papírra firkálunk, vagy a toll megjegyzi és később adja át az infót a párosított elemének.
Gyakorlatilag bármilyen, ma még működőképes Mackel és iPhone-nal, iPaddel használható az Equil Smartpen. A papír, amelyre valóban írunk és rajzolunk, szintén bármilyen papír lehet, méretében persze nem árt, ha hasonlít a digitalizáltra, nehezen fér fel az A0-ás méret az iPad kijelzőjére. Nem meglepő módon képes szövegfelismerésre a toll mellé járó két ingyenes app segítségével. Az Equil Note a szöveges jegyzetek értelmezésében használható, az Equil Sketch pedig kiterjeszti a toll tudását, ami a papíron fekete-fehér, az digitálisan sokszínű lehet, de a toll hegye helyére akár ecsetet is helyezhetünk a virtuális felületen.
Igen, nekem is a Wacom jutott eszembe, de a Wacom egyrészt profibb eszköz - már a komolyabbja -, és más célra is készül. Az Equil Smartpen az egyetemi jegyzeteléshez, gyors feljegyzésekhez, gondolkodást serkentő vázlatokhoz ajánlott, a Wacom pedig a grafikus művészeknek, alkotóknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése