2015. január 16., péntek

Áramvonalasított mindent tudó R2D2

Szeretnéd, ha a lakásodban egy hatvan centi magas fehér tojás követne? Tudom: "ez attól függ". Nos, ez az áramvonalasított R2D2 szinte mindent tud, amit ma az IT kínál. Evidens, hogy iOS-ről is vezérelhető multimédiás center, amely wifi-n és bluetoothon át képes az összes otthoni eszközünkkel kommunikálni a villanykörtétől a sütőn át a garázskapuig. Szóval, szeretnéd?

Az ötletgazda Pierre Lebeau (az asztalon ülve) és a Keecker (jobbra lent).

A Keecker, ha engeded, észleli, hogy nyitod a garázsbehajtót, ilyenkor szükség esetén felkapcsolja a garázs előtti világítást, kinyitja a garázskaput, elindítja a kávéfőzőt és az előszobában vár szájában a papucsoddal. Büszke, mert a hűtővel megdumálta, mi fogyott a hétvégén és már le is adta a rendelést a közeli ABC-nek, ahonnan vásároltok, persze a kuponokat és kedvezményeket is kihasználva. A kisebbik gyereknek segített verset tanulni. A nagyobb a gótikus építészetről tanul, így a szobája mennyezetére vetítette ki a megfelelő, netről begyűjtött képeket. Napközben, amikor senki sem volt otthon - senki? hát a Keecker senki? - és jött a nagy szélvihar, leengedte a redőnyöket, amelyeket mostanra persze már fel is húzott.
Szóval vörösen izzott a Bluetooth és a Wifi, de minden rendben, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel (remélhetően) meg vannak elégedve az emberek.
Ahogy belépsz, követ az előszobából a konyhába, ezalatt átszívja az Apple Watch adatait, és érzi, ma feszült napod volt, a nappali világítását ehhez igazítja. A szoba megfelelő pontjára állva a HD tévé kijelzőjére és az üres falfelületre kedvenc képeidet vetíti, miközben a hangszórójából a "Hogyan tudnék élni nélküled" sláger hangjai áradnak szét. Később még lejátssza a "You are my destiny"-t is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése