2015. január 3., szombat

Feltörheti-e a te iCloud fiókod az iDict?

Az iDict a netről letölthető alkalmazás, amellyel iCloud fiók törhető fel. (Nem, linket hozzá nem találsz, egy kezdő hackertől is elvárható a Google alapfokú használata.) Hogyan működik az iDict és hogyan védekezhetsz ellene?

Nyers erő
Mondhatnánk, az iDict egyszerű, mint a szög, ha ismer egy iCloud belépési nevet, akkor végigpróbálja az általa ismert jelszavakat. Csak épp nem kézzel begépelve, hanem úgy programból, nyers erővel. Az iDict jelszólistáját - abc sorrendbe rendeztem, mert az eredeti össze-vissza volt - itt érhető el.
Rajta vagy? Nem? Megnyugodtál? Ne tedd!
Ha mégis megtalálnád a jelszavad, akkor most azonnal cseréld le!
Ha nem találtad, akkor se dőlj hátra, picit sem lepne meg, ha a lista "lokalizált" változata elkészülne és a hazai belépési nevekhez passzított iDict itthon is megélne. Sajnos a belépési név közismert, hiszen sokunknak ez az egyik mail címe - nekem is. (Érzem, ahogy célponttá teszem magam.)

A jelszó a fontos!
Ahogy azt megírtuk, legyen egyedi, de nem kitalálható. Tehát ezek ne szerepeljenek benne: családtagok, kutyák, macskák neve, születési adatok... Semmi olyan, ami kis guglizás, féjszbukolás után kitalálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése