2015. január 30., péntek

iPhone - Samsung várakozás

Az iPhone az Apple pénztermelő gépe, bevételének, nyereségének közel kétharmada a telefon eladásból származik. Az okos telefon piacon amúgy két nyereséges cég van, az Apple és a Samsung. Az elemzők az irigylésre méltó számadatok ellenére mindkét céget szeretik temetni - a nagy érzelmek adhatók jól el a médiában.

Az első grafikon a tények tiszteletére kényszerít, ilyen eladás-növekedés mellett nagyon rossz sora nem lehet egy cégnek. Különösen akkor nem, ha tudjuk, hogy - még a fejlesztési költségeket is beleszámolva - minden egyes eladott iPhone-on keres az Apple.

A második ábránk bonyolultabb, de sokkal többet elárul a piacról. A grafikon görbéi azt mutatják meg, hogy hányan készültek az adott időpontban negyedéven belül iPhone-t vagy Samsung készüléket vásárolni. Látható, az Apple iránt elkötelezettség 2009-ben sem volt alacsony, azóta viszont nőtt, nőtt és nőtt. Érdekes megfigyelni az új kibocsátások okozta csúcsokat is! A Samsung lassan tett szert rajongó-táborra, gyakorlatilag csak az S III, S4 körül kezd az Apple-éhez mérhető elkötelezettség mutatkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése