2015. január 9., péntek

Neten titokban

A Yosemite alatt módosult a Safari Privát böngészés indítási módja. Eddig a "Safari" menüből volt elérhető, most átkerült a "Fájl" menübe. A privát böngészés nagyon hasznos, de egyáltalán nem bombabiztos megoldás a netes kaland ellen.
A privát böngészés bekapcsolása után a böngésző nem jegyzi meg, hogy melyik honlapokat kerestük fel, még véletlenül sem akarja megjegyezni, hová milyen névvel és jelszóval léptünk be, de még a sütiket sem frissíti. A privát böngészés használatával megnehezítjük annak nyomon követését, hogy merre jártunk a neten.
Ha netkávézóban vagy más nyilvános helyen netezünk, akkor például a bankügyeinket intézzük privát böngészővel! A saját Macünket használva is lehet értelme a privát böngészésnek, de erre most nem mondanék példát.
Végül, bár ennek a privátsághoz sok köze nincs, ha olyan netes keresést akarsz futtatni, amely nem veszi figyelembe a korábbi keresésed eredményeit, afféle "net-szűz" módra vágysz, akkor lépj át a Vendég-felhasználóba, és úgy keress. Persze ha abban az accountban valahová belépsz, belogolsz, akkor már elvesztetted a "netszűzességedet".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése