2015. január 14., szerda

Szelfi kamera

Egy statisztika szerint a tavaly telefonnal készült képek minden tizedike szelfi. Egyes távol-keleti országokban ez az arány eléri a képek egyharmadát. És akad olyan kutatás is, ami a szelfi-kép látványa alapján megmondja, hogy hol készült - az egyes országokra jellemző, hogy milyen szögből és magasságból szelfiznek.
Persze már nagyanyáink és nagyapáink is nyomtak szelfiket, amikor az egész család ünneplőben beállt a kamera elé - bár ez inkább csak félszelfi volt. A XXI. század elején viszont a szelfi tarol. Nem is véletlen, hogy számos szelfizést segítő eszközt fejlesztenek. A pálca vagy rúd, aminek a végére a kamera ráerősíthető, az egyik ilyen, talán mindenki által ismert.
A HTC Re-t talán kevesebben használják, bármilyen meggyőző is legyen a fenti kép. A Re a kép jobb szélén, kézben - ha keresnéd -, a kép nem Re-vel készült.
Pedig a Re-vel fotózni könnyű, egyetlen gomb van csak rajta. Ha megnyomod, fénykép, ha nyomva tartod, videó. Hogy biztos benne leszel-e a képben? Igen, a lencse látószöge 146 fokos. A kép 16 megapixeles, a videó HD felbontású. És ahogy elengeded a(z egyetlen) gombot, Bluetoothon áttöltődik az iPhone-ra a szelfi. Ja, egy méterig víz alatt is működik. És miért használják kevesen? Talán a 200 dolláros (53eFt+) ára miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése