2015. április 15., szerda

Apple Watch: elvárás és siker közt

Pár napja kapható az Apple Watch - Amerikában. Aki az Apple-re figyel, mind azt találgatta, megismétli-e az Apple az Apple II, a Mac, az iPod, az iPhone és az iPad sikerét az órával. Összegezve a kiterjedt elemzéseket és a hasra ütéses becsléseket elmondható, hogy az elvárásoknak megfelelt, a kirobbanó siker azonban még várat magára. Kicsit furán érzem magam, amikor egy alapvetően technikai blogban egy eszköz verzióit az óraszíj milyenség határozza meg - de legyen!
Magam megsegítésére a lenti képen összeszedtem, hogy melyik óraszíj mit takar, remélem, a kép másoknak is segítség lesz.
Amúgy egyre biztosabb vagyok abban, hogy az Apple ezt az órát odadobta a rajongóknak és fejlesztőknek, és árgus szemekkel lesi, ki mit hoz ki belőle. Noha a 2.0-t már fejlesztik, de amire igény lesz, az bele fog kerülni. Ahogy a legsikeresebb alkalmazások is átcsusszannak majd az Apple rendszerébe. Meglátjuk. Addig is figyeljük az órát. (Watch the watch, my budies!)

Bónusz track
- Melyik órát veszed meg?

- A sportosat fogom.
- Naneee...

- Én az arany változatot fogom ezüst szíjjal, Woz* szakállából fonva.

- De a drágább semmivel sem tud többet az alap óránál.
- Csupán annyival, hogy megmutatja, én mennyivel jobban szeretem őket, mint te.

+ + + + + + + + + + +

* Steve Wozniak az Apple társalapítója, technikai zseni. Az első Apple sikerek az ő tudásán alapultak. Az Apple-ösök számára ugyan olyan kult figura, mint Jobs. Ám amíg az elhunyt Steve-re felnéznek, addig Woz olyan "közülünk való" figura. Aki Segwayen közlekedik, sorban áll az új iPhone-ért. A legenda szerint máig szerepel az Apple fizetési listáján. Figurája enyhén fiatalosra sikeredett itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése