2015. április 9., csütörtök

Kutyás bejegyzés

Közismert, kutyás, kisgyerekes és macskás bejegyzés látogatottsága kiugró, ezt csak ezek kombinációja veri, vagy a meztelen nős. Én most a kutya mellett döntöttem, mert az ember legjobb barátja, és ha nekem - majd - lehet Apple Watchom, akkor a kutyának is jár valami hasonló. Ez start-up ötletnek már nem jó, mert létezik, bár ma már a Coca-Cola is start-up vállalkozás. Tehát jöjjön a Whistle és a New Deal Design - meg a kutyás kép, persze.
A "milyen cuki"-n túl a nyakörvre rögzített adatgyűjtő egységre irányuljon figyelmünk! A harapásbiztos alumínium pogácsa kis elektronikát rejt. Ez folyamatosan gyűjti az adatokat, mikor fut, mikor fexik, mikor sétál a kutya, vagy mikor lefetyeli az kis angyal a pocsolya itató vizét. Az új verzióban az adatok már wifivel vagy Bluetoothszal is elérhetők, így ritkábban kell röhögni azokon, akik még USB kábellel szívták le az adatokat, de lusták voltak a nyakörvről lecsatolni a Whisltert, és az "édi-bédi eb" még sem volt olyan türelmes, valamint roppant megrémült a váratlanul maga után húzott Macintoshon.
Azon túl, hogy gyönyörködhetünk ebünk teljesítményében - "nahát, 132 métert kutyagolt!" -, a számokat összevethetjük az állatorvosok által elvártakkal, illetve a többi Whistlert használókéval. Az egyes kutyák adatai, személyiségjegyeiktől megfosztottan, megoszthatók. A Whistler egyik legfontosabb képessége azonban egyértelműen az, hogy képes megjegyezni, merre járt a kutya a beépített GPS modul segítségével. A fejlesztők szerint az eszköz következő verziójába elhelyezhető telefonkártyával ugyan Kántor még nem tud hazatelefonálni, de követhetjük, ahogy azt a Find my iPhone esetén iOS és Maces eszközeinkkel megtehetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése