2015. október 14., szerda

Apple Watch - csuklótöltéssel

Egyetlen barátom és csak néhány ismerősöm vett Apple Watcht, de rendszeresen csak harmaduk viseli, hordja és használja. A "csuklótöltés" az ő számukra hír itt a blogon, és persze remélem azon olvasók számára is, akik szert tettek egy Apple Wathcra. A csuklótöltésről valamiért állandóan Troppauer Hümér örökérvényű verse, a "Holnap indul a század csuklógyakorlatra" jut eszembe.


A ReserveStrap ötlete "csupán" annyi, hogy a szíjban apró akkumulátorokat rejtettek el. Csupán - mert nem nekem jutott eszembe. A szíj az órát a mikró-USB porton át tölti - azt nem tudom, hogy az óra hordása a csatlakozót mennyire veszi igénybe. A fejlesztők szerint harminc órával tovább használható így az Apple Watch, amely - ha a fele igaz csak, - akkor is egy munkanapot jelent. Uszkve-cirka. A szíjat az órával együtt lehet tölteni. A gyártó kihangsúlyozta, hogy a szíj használata nem vonja maga után a garancia megszűnését, az Apple fejlesztési előírásait a lehető legnagyobb mértékben betartották.
A fenti kép szerintem válaszol minden további kérdésre. Nekem meg az jutott eszembe, hogy régen voltak rugós felhúzójú órák, amelyek a karunk mozgatásából vettek energiát az óra működtetéséhez. Meg lehetne fejelni ezt a szíjat egy ilyen mechanikával, amely itt az aksikat töltené. És akkor aki szereti, éjjel-nappal hordhatná az óráját. És amikor feltűnően hadonászik vele, akkor bátran mondhatná, hogy nem feltűnési viszketegsége van, hogy mindenki észrevegye a vocsát, hanem csak - tölti azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése