2015. október 26., hétfő

Square, ami nincs, de kellene és nem lesz, mert nem lehet

A Square természetesen kaliforniai cég, start-upnak nevezni már nem lehet. Az ő "találmányuk" a fapados POS terminál. A POS a point of sale, azaz eladási hely, értékesítési pont, röviden a kassza. A Square "találmánya" nem más, mint egy leolvasó, ami iOS eszközökkel is használható, és a mögé tett informatikai, biztonsági megoldás. Szeretnél nyitni egy napágy kölcsönzőt? Beregisztrálsz, megveszed a leolvasót és annyi. A fizetéseket pedig automatikusan gyűjtheted akár egy Drive-os vagy Google-ös adattáblázatba is.
Ennyiből persze nyilvánvaló, hogy ez itthon soha nem lesz, mert NAV engedély kellene rá, meg bekötni, meg fekete doboz. Meg jó, meg mobil, meg praktikus. Meg nem kell a MasterCardnak, Visának fizetni. Ilyen XXI. századi. Ahányszor olvasol róla, irigykedem. Hogy ne legyek egyedül, ezért e bejegyzés. Az apropó a 49 dolláros érintés mentes leolvasó.
A találmányt fent azért tettem idézőjelek közé, mert nem ők az egyetlen hasonló megoldást kínáló cég, persze.

2 megjegyzés:

repeti írta...

Annyit tennék hozzá, hogy az eredeti "magstripe reader" kártyalehúzót ingyen adja a Square, amikor regisztrál az ember az oldalukon. És a 2.75% jutalék lejjebb is faragható, ha nagyban szerződik velük egy vállalkozás.
A kártyalehúzás működik offline is (pl. nincs térerő, sem wifi), de ilyenkor a fedezet nélküli kártyás vásárlás rizikója a vállakozóé, nem a Square-é.

Ferenczy Gábor írta...

Mindig öröm, ha egy amerikai olvasónk egészíti ki tudásunk! Köszi! :P :D

Megjegyzés küldése