2015. november 11., szerda

Twitter az Értesítések közt

Bár itthon a Twitter inkább játék, mint hasznos eszköz - pár marketinges hangos sikolya ellenére is csak az -, nekünk is van Twitterünk. Ha nem tudtál róla, akkor ez az előbbi állítást erősíti - amúgy itt az alkalom, hogy követőnkké válj! Szinte minden hazai Apple forrásnak van twittere, így egymást figyeljük, ki hol mikor miről mit ír. Vagy nem. Mindenesetre szükségét éreztem, hogy valami egyszerűbb formában lássam a tweeteket, mint honlap oldal nyitogatás vagy plusz alkalmazás használat e célra.

Így találtam rá erre a gyöngyszemre 0,99€-ért és meg kell mondjam (írjam), ennyit bőven megér. Letölteni és telepíteni sem nagy dolog, pár klikk az egész. Telepítés után megadod a saját accountod - ezt amúgy kiszívja a Rendszerbeállításokból, ha ott már fel lett véve az Internetes accountok közé. Két dolgot adhatsz még meg, minimum és maximum hány csiripet szeretnél látni az Értesítési oldalsávban. Mert ez a Twitter olvasó - számomra - legszebb tulajdonsága, nem kíván új helyet, új menüt, új ikont.
Ami nekem nagyon tetszik, hogy a háttérben nem pörög a Timeline (mondjuk ezzel a névvel megtalálni nem könnyű), csak ha ránézek a Notification Centerre. És itt tulajdonképp véget is érhet ez a bejegyzés, ami - ahogy a kép dátuma mutatja - már régóta készült. De mivel a bevezetőben a Twittert ici-picit levágtam, most kedvcsinálónak bemutatok pár hazai / Maces twitterest. A Szifon.com régi ismerős, net-barát, ők - bár minden evők, ha Apple-ről van szól - alapvetően iOS centrikusak. A beszeljukmac.com a legrégebbi hazai Maces közösségi szájt. Handras a volt XMS alapítója, tulajdonosa, jelenleg az iStyle-ban éli ki Mac-szeretetét. Ez a három twitterest figyelve szinte mindent lehet tudni arról, ami a Maces világban történik - persze a mi tweetjeink is ugyan ilyen fontosak, ha nem fontosabbak (Gonosz Almalap a sarok felé fordulva nevet).
Tim Cook az Apple első embere. Gyanítom, hogy fél tucat marketinges kezeli a twitterét, ha ő valamit csiripel, az percek alatt kint van az amerikai szájtok és tévék címsorában - nem lehet hibázni. Végül Berényi Konrád: ő az egyik hazai Twitter-guru, nekünk, ha kérdésünk van, hozzá fordulunk. És ő úgy is használja a Twittert, ahogy azt kitalálták: naponta sokszor, felelve, továbbadva üzeneteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése