2016. január 7., csütörtök

A 10 legtöbbet használt mobil app

A Nielsen amerikai adatai alapján készült e két grafikon, amely az okos telefonok legnépszerűbb appjait, illetve az operációs rendszer megoszlását mutatja be.
Meglepőnek semmiképp sem nevezném, hogy a top tíz app három céghez kötődik: Facebook, Google és Apple. A piros karikák az alsó skálán mutatják, hogy az előző évhez képest milyen mértékben nőtt az adott app átlagos napi használóinak száma. A Messanger kiugró teljesítményét magyarázza, hogy a Facebook iOS alatt leválasztotta a csevegő klienst az anya-programról. Az Apple Music is viszonylag új szolgáltatás volt tavaly, így érthető a dinamikus növekedése.
Ami - engem - kicsit meglepett, az az Apple Maps erősödésének mértéke (16%). Az iOS-en a Maps alapértelmezett, előre telepített alkalmazás, az előd Google Mapsért meg kell küzdeni: letölteni, telepíteni - és az összes Apple apps az Apple Mapst hívja, ha térkép kell. Így tekintve a 16 százalékra, ez a növekedés inkább az iOS eszközök növekedését jelentheti, mintsem a két térkép app közti választást.
A második grafikonon nincs igazán felfedezendő érdekesség, az adatok az USA 2015. III. negyedévére vonatkoznak. Az iOS még mindig bivaly erős, de már nem a legerősebb. A Blackberry hattyúdalát játssza, tulajdonképp korábbi szerepe miatt lett kiemelve. Ami talán meglepő, hogy a Microsoft még mindig igen ki szeletet hasít ki a kördiagramból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése