2016. január 25., hétfő

A börtön ablakába soha nem süt be a Nap – ha én építem

Mert itt a lehetőség, hogy maximális biztonsági fokozatú börtönt építsél! És ezt ki nem hagyja az ember, ha odakint mínusz fokok dübörögnek. Meg amúgy is, kijön az állat. Medve a barlangól. Bár az csak február másodikán esedékes. Időtlen idők telnek addig még el, leverhetsz pár börtön lázadást, megakadályozhatsz pár szökést.


Börtönépítő
A Prison Architect nem gyerekjáték. De roppant élvezetes, az animáció vidám, a rabok és fegyőrök közt igazi egyéniségek vannak. én egy távolkeleti jegyekkel rendelkező bandával küzdöttem órákon át, most éppen az utolsó épületem is ég, a rabok jó része már Arubáról küld üdvözlőlapot.
Börtönt építeni persze nem olyan egyszerű, hogy kell sok fegyveres meg ásó a szökni próbált, de lelőtt rabok elásásához. A raboknak kell szappan-elejtésre alkalmas zuhanyozó, börtön-cella. Enni a kantinban szoktak. Persze lehet tanuló-szobát építeni, hogy hátha vissza akarnak illeszkedni az akadémiai körökbe (vö. Gorcsev Iván a fizikai Nobel-díjat a makao nevű kártyajátékon nyerte el, Noah Bertinus professzortól - Rejtő Jenő szíves közlése nyomán).
A játékban az első anti hősünk a kivégzésére váró Edward, aki szerelemféltésből gyilkolt. A játék további részeit játszva visszasírjuk ezt a baba-arcű gyilkost. Lesz korrupció, csalás, vesztegetés, molesztálás, a teljes btk. megelevenedik. Fűszerezve az amerikai börtönök barátságos nemzetiségi alapon szerveződő csoportjaival.


Börtönlakó
Ez utóbbit is játszhatod. És mivel ez a szerep nem csábító, természetesen áshatsz alagutat, megpróbálhatsz bejutni a fegyvertárba, vagy csupán piromániádat éled ki egy elegáns börtönlázadás közepette. Persze vigyázz, az őrkutyák nem cuki-mukik, és az egyenruhások sem a Jézus Szíve Szeretetotthon dolgozói. Lőni is fognak.
Ha a saját börtönöd elhagyása nem feladat, random kérhetsz a játékot játszó közösségtől szökésre alkalmatlanabb börtönt - vagy dobhatod be a sajátodat a közösbe, és majd rájössz.
A 30-50 dollárba kerülő játék időt rabló, vigyázz! De lebilincselő izgalmakra számíthatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése