2016. február 16., kedd

Animate, az Adobe Flash-t megőrizve megszüntető alkalmazása

Az Adobe régióért felelős vezetője a viszonteladóknak írt levelében a Muse-t és az Animate-t nevezte meg, mint a Flash utódjául ajánlott Adobe alkalmazásokat. A mAcademia már több sikeres Muse és Animate képzést és tanácsadást tartott.

Adobe Animate CC 2015
"Bizonyára tudod, hogy a Google AdWords június 30-tól nem fogad el Flash hirdetést (Google link), a meglévőket pedig jövő év elejéig futtatja csak" - kezdődik az említett levél. Így a hirdetés készítőknek alig egy évük maradt a HTML5 alapú hirdetés készítés profi elsajátítására. Az Adobe Animate CC (Creative Cloud) már hosszú hónapok óta a teljes Adobe CC része, ez a Flash Professional egyfajta minőségi frissítése. (Mert mint tudjuk, van az, amikor a mennyiségi változás minőségibe csap át.)
A névváltozás jelzi, hogy a kimenet más fájlformátum, HTML5 - és ez a fejlesztés meghatározó irányvonala. A váltóknak nem kell aggódni, .swf és air formátumok menthetők. Webes animációk készítőinek érdemes felkészülni a váltásra, aki kimarad, lemarad - persze lehet élen járni is. Itt olvashatsz bővebben az Animate-ről.

Adobe Muse CC 2015
A Muse-t is megkapja, aki előfizet a Creative Cloudra, akár akarja, akár nem - bár ez utóbbi esetben nem érdemes letölteni. A Muse a reszponzív weblap tervezéséhez kínált Adobe eszköz. A reszponzív most a webesek egyik kedvenc szakkifejezése. Az értelme, hogy a weblap tartalma automatikusan illeszkedik a kijelző vagy böngésző szélességéhez. Amíg egy iMacen rángathatod a Safari ablak szélét, így változtatva a nézett weblap szélességét, a számtalan tablet és telefon eltérő oldalméreteire egyenként tervezni lehetetlen. De a reszponzív weboldal magától (programozó ügyességétől függően) jó elrendezésű, tagolású, beosztású lesz. A Muse CC 2015 támogatja a reszponzív oldalak tervezését a különböző kijelzőméretekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése