2016. március 31., csütörtök

Újrahasznosítva

A környezetvédelem fontosságáról írni elcsépelt volna. Mind felelősek vagyunk. Persze nem a világot kell megmentenünk, elég lenne, ha a saját környezetünkre vigyázunk. Ezért örülünk annak, ha az Apple, akinek a termékeit használjuk, hasonlóan jár el. Így az iPhone-unk, Macünk kapcsán az Apple leveszi, levette vállunkról a környezet óvás feladatát. Hurrá! És köszönjük!

Régóta zöldül az Apple

Újrahasznosítás
Az újrahsznosításról beszélt az Apple környezetért és társadalmi kezdeményezésért felelős alelnöke, Lisa Jackson az új iPhone-t bemutató rendezvényen lépett a közönség elé, hogy beszámoljon arról, hogy az Apple gyakorlatilag száz százalékig zöld. A zöldülésnek is több útja-módja van. Az egyik, hogy az okozott kárnak megfelelő nagyságú környezetbarát cselekedetet hajtunk végre. Ilyen az, ha minden eladott, megvett gép után ültetünk egy fát. Létezett egy angol viszonteladó, aki nagyjából kétezer forint (nem font, forint) felárért ezt megtette.
A másik mód, ha visszagyűjtik a lecserélt, nem használt eszközöket és azokat szakszerűen bontják szét. Ebben ért el új szintet az Apple az iPhone szétszerelő robotjával: Liam-mal. Mérnökként érdekes feladat lehet szétszerelő robotot építeni, bár pszichikailag nem lehet nyerő egy termelés-romboló eszközt alkotni. Igaz, a nyersanyag kinyerés pozitív, ahogy a környezet-védelem is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése