2016. április 12., kedd

Öt leg az iPhone App Store-ról

Az iOS App Store az iPhone bemutatása után, 2008-ban nyitott ki. Kinyitott és azóta is tartó szédítő forgalom és felhasználó szám emelkedésbe kezedett. Lássunk öt leget!

Clash of Clans
Kettőezer-tizenöt, és minden idők legmenőbb programja a Supercell freemium appja. (Freemium - ingyen letölthető, de az appon belül fizetős részek, lehetőségek.) Tavaly nyáron volt olyan nap, amikor 1,56 millió dollárt termelt (427mFt) - és az alkalmazás más platformra is kapható, persze nem az App Store-ból. A legmenőbb app címért egyébként az utolsó félévben igen kemény kihívója akadt a Clash of Clans-nak a Game of War személyében (appjában).


A legnagyobb árbevételű nap
Akár ki is lehetne találni. Ugye te is 2015 karácsony napjára tippeltél volna? Nos, akár igazunk is lehetett volna, de az akkori, és addigi csúcs értékesítés 2016. január elsején megdőlt, az új rekord: 144 millió dollár (majdnem 40mdFt - három és fél Fradi stadion).

Store bevétel
2008-as indulása óta összegezve az eladásokat, várhatóan az idén lépit át az App Store az 50 milliárd dolláros vonalat. (13 700 milliárd forint, maradva a Fradinál, ez pont ezer darab stadiont jelentene. Nice!) És amíg ehhez tizenkét évre lesz szükség, a trendek előrejelzése szerint alig négy év múlva, 2020-ban már a 100 milliárd dolláros összbevételt is eléri az App Store.

Miből van a legtöbb?
Ezt is ki lehet találni: játékból. Ez a jelenlegi húsz kategóriából a legtöbb appot tartalmazó. Az, hogy az összes app 22,34 százaléka tartozik ide, engem picit meglepett, én többre saccoltam volna. A második az üzleti kategória (10,38%) és az oktatás (9,44%). [Összesen kb. 725 000 iPadre optimalizált alkalmazás található az App Store-ban. Magyarul: ha új iPades játékot írsz, annak 16,3 millió másikkal kell versenyeznie.]

1,5 millió app
Összesen 1,5 millió app van az App Store-ban. Azt mind tudjuk, hogy az App Store országonként eltérő kínálatú. A legnagyobb a kínai, ahol 750 000 alkalmazás található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése