2016. április 15., péntek

Vékony, özvegy, esik

Három hír az elmúlt tíz napból, amin megakadt a szemem, de rendesebben megírni nem volt időm.

Vékonyabb lett a HP gépe
A HP elhódította az Apple-től a legvékonyabb hordozható gép címet - már ha létezik ilyen egyáltalán. Ha létezik, akkor azt az Apple hívta életre, amikor bemutatta a MacBook Airt. Emlékszel még a reklámra? (Ki tudja, ezért ide szúrtam.) Bár ezen a vékonyságon már akkor is nevettem, mert a mérést az Apple a "legvékonyabb" ponton tette - de melyik is az? Ahol még nem gömbölyödik az Air széle, vagy ahol már igen? Akárhogy is, a HP most egy centivel keskenyebb. A legvékonyabb ponton.


Laurene Powell támogat
Arról már többször is írtunk, hogy mire költi Jobs özvegye, Laurene Powell Jobs az örökséget. A legnagyobb részt az amerikai oktatási rendszer megújítására szánja. Személyesen, vagy áttételesen több, ezzel a területtel foglalkozó alapítványt támogat. Az egyik, az XQ, most újabb 50 millió dolláros támogatást kapott.

Csökken a tablet eladás, csökken a számítógép eladás
A piacelemző Gartner közétette az első negyedév adatait. A személyi számítógép eladás már hatodik negyedéve van esőben, az idei első negyedévhez hasonlóan rossz utoljára 2007-ben volt. Ha statisztikailag hasonló szépséget az esésről nem lehet elmondani a tabletek kapcsán, ettől még kevesebb tabletet adtak el az év első negyedévében, mint egy évvel korábban hasonló időszakban. Az elemzők szerint a szerény innováció, az okosabb (és nagyobb kijelzőjű) telefonok a bűnösök. (Ehhez a harmadhoz zenei ajánlatunk a Vaya Con Diostól)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése