2016. szeptember 8., csütörtök

iWork együtt

A tegnapi Apple bemutatóból – iPhone 7, iPhone 7 Plus, Apple Watch Series 2, vezetéknélküli AirPods, Watch Nike+ és Apple Watch Hermès új színben és stílusban – engem leginkább az iWork közjáték érdekelt.

Az iWork a Pages, Numbers és Keynote, az Apple irodai csomag neve. Az alkalmazásoknak van Maces, iOS-es és iCloudos változata is. Eddig az iCloudon tudott több személy ugyanazon a doksin, prezin vagy táblázaton dolgozni. Ha jól értettem, mert még nem tölthető le az ígért frissítés, ez mostantól az iOS-en és Macen futó alkalmazásokra is igaz lesz.
Az Apple lemaradt az "együtt csináljuk" terén, ezt már többször leírtam. A jó szoftver és a jó hardver együtt okoz felhasználói örömöt. A Google, a Microsoft felhő alapú iroda megoldásait sok Maces is használja, mert – használható. Csak reméljük, hogy az Apple saját zárt világában utoléri őket, de legalább hasonló élményt kínál. És ha ezt megoldaná, talán kevesebbszer kellene egy jó Apple-szerver iránt vágyakozni.
A megosztás Apple ID alapú lesz, ez jó és helyes. Attól viszont kicsit rettegek, hogy az egyidejű iPhone-Mac szerkesztés miatt ismét butuláson fognak átesni a szoftverek, mert nem mindent lehet egy iPhone-t simizve megcsinálni, amit egy 5k-s iMacen egérrel.
A kép a bemutató elcsípett pillanata. Egyrészt jól látható, hogy a megosztás még csak béta állapotban van, így biztos, hogy a Sierrával együtt jön késő ősszel. Reméljük, hogy akkor jön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése