2016. szeptember 22., csütörtök

Összeakad a Dropbox és az iCloud Sierra alatt

Minden igyekezetem ellenére kedves barátaink közül többen telepítették a Sierrát – és hasonló gondjuk lett a Dropbox-szal, mint Patrick Allannek, akinek a Lifehackeren megjelent írását honosítom épp.


A Sierrára frissítés után a Dropbox megbolondul - nem mindig és nem mindenkinél -, érdekes hibaüzenetekkel bombáz, meglepő ikonokat használ. Érezhetően bolondul viselkedik. És hasonló a helyzet az iCloud használatakor. A két felhő ütközéséből keletkező vihar a felhasználót sújtja. A Dropbopxosok szerint a hiba többnyire akkor fordul elő, amikor az Íróasztal vagy a Dokumentumok mappát szinkronizálod az iClouddal - és ezt az Apple automatikusan bekapcsolja, amint telepíted a Sierrát - és szinkronizálod a Dropbox-szal.

Hogy oldjam meg?

  • Frissítsd a Dropboxot a legújabb verzióra!
  • A Dropbox a Saját mappa alatt kell, hogy legyen. Ha nincs ott, oda kell visszatenni!
  • A Finder > Alkalmazások > iCloud > Beállítások > Haladó menüben tiltsd le az üzenetküldést (Notification)

A Sierrával, ahogy írtuk, az Apple még jobban tolja az iCloudot - Nagyobb SSD helyett iCloudot ajánl az új macOS. Az automatikusan bekapcsolt szinkronizációt nem tartom elegánsnak, sőt. Én biztos a telepítés után fogom kikapcsolni, ahogy a belinkelt írásban említett tárhely megtakarító mechanizmust is.
A Dropbox és az iCloud is, ha nem állítjuk be másképp, akkor az SSD-n, merevlemezen hozza létre a felhője földi mását. Az 5GB tárhely fizikailag 5GB-t csíp le az SSD-ből, így tudod használni a felhőt akkor, ha nincs neted. Ha kevés a helyed az SSD-n, és veszel 10GB-t, akkor még 5GB-t buksz el az SSD-ről. Pontosítok: a foglalt terület a "felhőben" tárolt adat mennyisége.
Mivel mindkét felhő-szolgáltatás a lokálisan szinkronizál, vicces esetben, alapbeállítás, az Asztalra húzott Dropboxot is felrakná az iCloud a felhőbe. És minden fokozható...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én is letiltottam, a Dropbox tökéletesen működik, marad. Összekalapoztam 22GB tárhelyet, egyelőre elég...

Viszont képeknek nagyon jó az iCloud, 50GB havi 1€-t simán megér.

Ferenczy Gábor írta...

Mindenki megtalálja a neki legjobb összeállítást. A gond az, hogy az felhasználók töredéke informatikus, nekik az összedugom-megy a megoldás. És ez megint nem az.

Megjegyzés küldése