2016. november 2., szerda

MBP :: MagSafe sirató :: jó lesz az USB-C

Miközben vidám fordításokat olvashatunk arról, hogy milyen überállat jó a Touch Bar, kevesebb szó esik a veszteségekről. Ilyen a MagSafe, ami szerény véleményünk szerint az Apple egyik zseniális találmánya. A tápkábel mágnesesen cuppant a géphez, így a Macet nem lehetett zsinórjánál fogva lerántani, mert a MagSafe engedett.

MagSafe sirató

Tudom, már az új MacBooknál sincs MagSafe, ez az egyik ok, amiért nem venném. Az USB-C bármilyen univerzális, kolosszális, soha nem látott világmegváltó, a lerántás elleni védelmet nem tudja. És pont. Jöhet a múlt idéző siratás.
Vissza 2006-ba, amikor Jobs a WWDC-n bemutatta az Intel processzoros Maceket. És a "one more thing" a MagSafe MacBook Pro volt. A MacWorld 2006 :: Steve Jobs előadása linkre megnyíló lap jobb oldalán az utolsó témaként érdemes a MacBook Pro-ra kattintani. Bár a bemutató az Apple fénykorát idézi (a szájt meg az akkori tudásunkat).


Jó lesz az USB-C
Szívem szerint hatalmas kérdőjelet tennék az alcím végére, de. A fenti képen az Apple aktuális kábel-kínálata. USB 2 és 3, FireWire, Lightning kontra VGA, DVI, HDMI, kis USB ... nem egy felhasználóbarát. És akkor még nem is szóltunk a tápkábelek kontinensenként eltérő voltáról.
Az USB-C (vagy bármi) az Apple választása, ha marad a MacBook Air, akkor azon is USB-C lesz, ahogy - szerintünk - az asztali Maceken is, talán a nagyobb iMac és a Mac Pro őrizhet meg más csatlakozót. Ez az áttérés idején dühítő, a meglevő kábelkészlethez vagy átalakítót vásárolunk, vagy újra vesszük őket. De a végén a fenti kábel-dzsungel négy-öt kábelre csökken, annak nem csak a mindent racionalizáló Apple fog örülni, de a nem számtech felhasználók is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése