2017. május 19., péntek

Még egy időjárás app

Amit azért szeretünk, mert nem csak számokat és kis ikonokat mutat meg, de görbéket rajzolva könnyíti meg a várható időjárás eltalálását. Ajánljuk magunknak és a hivatalos időjósoknak egyaránt. Az iPadesek ne örüljenek, az alkalmazás csak iPhone-ra készült el.

Az 5,49€-ba kerülő app (hamarosan forintos árak lesznek az App Store-ban, iTunesban) valójában egyetlen szépsége az adatok ábrázolása, másik jósága pedig az adatok visszamenőleges megtekinthetősége. Ha csak az alap Időjárás appot használjuk, akkor például nyáron már a hét közepétől figyeljük, milyen időt jósolnak a hétévégére, szorgalmasan olvassuk a várható hőmérsékletet. Esetleg böngésszük az apró ikont, hogy felhős-e, vagy esik-e, és ha igen, milyen valószínűséggel.
Sokkal gyorsabban értjük meg az adatokat, ha azokat grafikonon, képben mutatják. Elég csak a jobbra lévő Austin időjárására egy pillantást vetni (igen, nem vettem meg az appot, ezért a kép Farenheites és nem Celsiusos). Az éves grafikonról azonnal látjuk, hogy nyár, nyár vége nagyon meleg, esni meg egyenletesen esik. Ennyi.
Persze az évesen kívül van havi meg napon belüli előrejelzés is, ahogy ez elvárt.
"Esik most az eső, ragyog fenn a nap.
Szaladok, hogy átmenjek a szivárvány alatt."
(link)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése