2017. szeptember 8., péntek

Magas lesz a Sierra a 2011-es Office-nak

Aki régebbi Microsoft Office-t használ, annak gondja lehet majd ősszel – pontosabban akkor –, amikor az Apple következő, High Sierra kódnevű operációs rendszerére vált (a jelenlegi oprendszer a Sierra).


Honnan tudom, hogy az én Wordöm érintett-e?
Nyissuk meg a Wordöt (vagy az Excel,t PowerPointot, Outlookot – mert gyanítjuk, hogy ezekkel is gond lehet, ha a Worddel lesz), és a menüsoron az alkalmazás neve alatt található "Word névjegye" paranccsal egy ehhez hasonló ablakot kapunk.


A piros nyíl mutatja, hogy melyek a Word pontos azonosító számai. A Microsoft honlapja szerint nem tesztelték a 2011-es Office-t az új High Sierrán. Tehát még az is megeshet, hogy fut. A későbbi verziókról nincs hír, így gond sem várható.

Mit tegyek, ha nem élhetek Word nélkül és 2011-esem van?
Több lehetőségünk is van. Válhatunk a Maces Office-ra (Pages, Numbers és Keynote, a Macademián mindegyiket oktatjuk – lásd a blogon jobbra az órarendet!). Vagy frissíthetjük az Office-t. Ha frissítenénk, akkor biztos az éves előfizetéses verziót választanánk. Ha nem boldogulnánk egyedül, akkor mi a Systemfarmertől kérnénk segítséget.
De elgondolkodnánk azon is, hogy a Google online Office-a nem elég-e nekünk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése