2017. október 4., szerda

De miről írt az Almalap tíz évvel ezelőtt?

A legkitartóbb magyar nyomtatott Maces magazin, az Almalap tíz évvel ezelőtti száma a Mac OS X Leopárd bemutatását ünnepelte. "Helló Leopárd, viszlát Tigris!" – nyitó mondata az, hogy az "X" helyes kiejtése: "tíz" és nem "iksz". Majd következett a Leo háromszáz újdonságának tételes bemutatása [AddressBook – fejlesztés], [Finder – kihívással küzdők támogatása], [Mail – Safari], [Spaces – Xcode]. Egyetlen kiragadott újdonság: QuickLook, a kiválasztott fájlt megnézhetjük a szóköz leütésével.
Két írásunk is szólt Jonathan Ive-ról, az egyik a találó "Ki az Jonathan Ive?" címet kapta, a másik 1994-2007 közti Maces munkáit mutatta be.
Az apró- és iPhone-híreken túl írtunk speciális oktatási kiegészítőkről, amellyel a Mac laboreszközzé alakítható.
A megoldás akkor is tetszett, most, hogy újra megnéztem – még jobban tetszik. Bár mostanában sehol sem láttam vagy olvastam hasonlóról.
És ne felejtsük ki, ajánlottuk a Perfact kiadásában megjelent Adobe Classroom in a Book Photoshop CS3 könyvét. Ha jól emlékszem vissza, ez akkor siker volt, hogy több újranyomást is megélt, tízezernél több példányban kelt el akkor, amikor egy jól teljesítő műszaki könyvnél a kétezer példány afféle álomhatár volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése