2018. január 22., hétfő

Kijelzőből szárnyas oltár

Sokan használunk külső monitort a hordozható géphez. "Milyen jó lenne, ha bárhová magunkkal vihetnénk" – gondolták a francia "Le Slide" fejlesztői. Bár nem sikerült 19 vagy 30 inchest hordozhatóvá tenni, ám megtriplázták a mobil gépünk kijelzőjét!
A Kickstarteren sikerrel indult vállalkozás a CES-en mutatta be fejlesztését. A hordozható Macre vagy Windowst futtató gépekre applikálható eszköz a gépek kijelzőjének bal- és jobb oldalára rögzít egy-egy kijelzőt. Nem is akármilyet!
Az 1920x1080-as felbontású monitorokat egyetlen USB 2.0, USB 3.0 vagy USB-C kapun keresztül kap tápot és megjelenítendő képet! A kijelző-kiterjesztés 13, 15 és 17 inches verzióban is elérhető.

Papa dolgozik, gyerek mesefilmet néz, mama a konyhában főz (képen nem látható).

A két kiegészítő kijelző akár a laptop kijelző hátára is átforgatható, így a velünk szemben űlő is láthatja azt, amit mi – ha akarjuk –, vagy nézhet mesét. De háromszögben elrendezve a körben elhelyezkedők mindegyikének van rálátása legalább az egyik kijelzőre.

A legtöbbet a kijelző fogyaszt
A fenti állítást minden macOS képzésen elmondjuk. Így jogos a kérdés, hogy két plusz kijelző milyen tempóban szívja le az aksit. Sajnos erre vonatkozó adatot nem találtam. De. Ha a négy órás oktatás alatt egy kivetítőt hajt meg úgy a 2015-ös Macbook Airem úgy, hogy teljes töltöttségről 30-40 százalékra megy le, akkor 2-3 órán át biztos lehet három kijelzővel dolgozni aksiról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése