2018. február 21., szerda

iCloud Drive :: Dropbox :: Google Drive

Szomorú tanúság tétele jön annak, hogy az Apple a Dropbox és a Google mögött jár. Mindhárom cég felhő-szolgáltató (is). A felhőszolgáltatás egyik típusa a tárhely szolgáltatás. Most a három szolgáltató e téren nyújtott lehetőségét vetjük össze. Nem aprólékosan, de.

iCloud Drive
Az Apple iCloud Drive-ja esetén egyszerű a döntés. Vagy az Íróasztalt és a Dokumentumok mappákat mentjük a felhőbe vagy semmit. Nincs alternatíva. Illetve annyi van, hogy adott alkalmazásokról eldönthetjük, menthetnek-e direkt az iCloud Drive-ba. Ha ezt engedélyezzük, akkor az elsődleges mentési- és megnyitási hely is a felhő lesz.

Dropbox
A Dropbox esetén, bár jól eldugva, de megtalálható a képen is látható beállítás. Itt nem a Mac mappáiról dönthetem el, hogy szeretném-e a felhőben tárolni őket, hanem a Dropbox mappákról, hogy csak a felhőben legyenek meg – ilyenkor net nélkül nem érem el őket, vagy a Macen is legyenek meg – így a tárhely terhére tárolom őket a Macen.

Google Drive
A Google Drive használatakor bejelölhetjük, mely mappánkat másolja fel a Google felhőbe. Külön rendelkezhetünk a fényképek kezeléséről is. Sőt, megadhatjuk, hogy csak wifi esetén fusson a mentés.

Mondd, te kit választanál?
Ez költői kérdés volt, bár érdekel, hogy ki mit használ. Én Dropboxot. A fényképek még a régi Photostreamen át mennek, mert nem váltok a minden képet az iCloudba opcióra.
Apple, lehetne fejleszteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése