2018. március 9., péntek

Hely felszabadítás iPhone-on és iPaden

Találtunk pár hasznos ötletet, miként lehet az iPhone-t vagy iPadet megszabadítani fölösleges terhektől. Mivel az ötletekkel egyetértünk, így megosztjuk őket.
Aki váltott iOS11-re, az dobálja ki azokat az alkalmazásokat, amelyek már nem futtathatók ebben az operációs rendszerben. A nem használt alkalmazások kidobálása amúgy is jó cselekedet. Az iOS11 64-bites alkalmazásokat képes (és akar) csak futtatni, ezért azok a fejlesztők, akik nem frissítették szoftvereiket a korábbi 32-bites formáról, hamarosan az összes felhasználójukat elveszítik. A 64-bit szebb, jobb, gyorsabb, nagyobb.
Válasszuk ki a Beállítások > Általános > Info > Alkalmazások nézetet (1).
A színes csík (2) mutatja, milyen típusú fájlok mennyi helyet fogyasztanak az iOS eszközünkön. A számértékek tapasztalat alapján nem pontosak, ám nagyságrendben jók. (Öt-tíz százalékos eltérést is találtunk az általunk számolt és a mutatott között. Amikor minden videót letöröltünk, maradt még két százalék.)
Ha lenne 32-bites alkalmazásunk, akkor a csík (2) alatt kezdeményezné az eszköz ezek törlését. De mivel mi* rendesek voltunk, ilyen nem volt az iPaden.
Az iTunes-os (3) figyelmeztetés arról szól, hogy ne az iOS eszközön tároljuk a videót vagy zenét, hanem streameljük. Ez jó ötlet, kivéve ha repülőn ülünk vagy az iTunes Music Store (nevezze az Apple épp bárminek is a szolgáltatását) nem ismeri az adott zenét. Mert mondjuk saját hangfelvétel. Szóval óvatosan a törléssel!
A Fotókban se tároljunk videót (4) – szól a következő figyelmeztetés.
És végül a talán leghasznosabb rész (5), melyik alkalmazás mennyi helyet használ. Sőt! Mikor használtam utoljára az adott alkalmazást! Erősen gondolkozzunk el, hogy évek óta meg nem nyitott alkalmazásra mi szükségünk – persze ha elfér és nem zavar, akkor maradhat. És ha olyan alkalmazást találunk, amit még egyszer sem indítottunk el? Nos – akkor nézzünk rá, hátha nem véletlenül töltöttük le!

* nem mi (6), mert én még nem frissítettem iOS11-re. És épp a Skálában Alléban volt dolgom. Azt tudod, hogy tudtam az ottani iPad képernyőképére szert tenni anélkül, hogy az iPaden bármilyen alkalmazásba vagy szájtra bejelentkeztem volna?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése