2018. június 11., hétfő

Ha sok videót akarsz felvenni, tegyél szert egy DJI Osmi Mobile 2-re!

Itt a nyár. Még az is videót készít az iPhone-jával, aki amúgy csak telefonálásra használja. És amikor majd jó pár hónap múlva ismét hidegebb szelek fújnak majd, szomorkásan nézzük remegő kezű felvételeinket. Pedig. Nem én leszek az első, de nem is az utolsó, aki megírja, hogy állvány vagy stabilizátor.


Kép: DJI. A blogon a képre kattintva azt nagyobb méretben is megnézheted.

A stabilizátor az egy olyan kütyü, ami – ártól és képességtől függően – már a felvételnél megpróbálja eltüntetni a remegést, a bemozdulást. Az egyik ilyen népszerű és sok helyen kapható (apple.hu, iStyle vagy iCentre, hogy párat említsek) DJI Osmi Mobile 2.
A használata nagyon egyszerű, de érdemes gyakorolni otthon egy negyedórát, mielőtt eljátsszuk a menőt. Az iPhone-t a keretbe erősítjük. Amit meg kell tanulni, az a három gombos kezelő-felület használatán túl az is, hogy viselkedjünk a kamera előtt. Ha szelfi őrültek vagyunk, akkor nem gond, mert beszélünk a kamerába meredve. Ha viszont úgy akarunk tenni, mintha nem is a jobb vagy bal kezünkben lenne a stabilizátor, akkor azt érdemes megtanulni, hogy tudjuk úgy felvenni magunkat, hogy nem vetünk apró, rövid pillantásokat a kamera-iPhone-kijelzőre, hogy minden rendben van-e, mert ez vidáman elárul majd minket.
Saját, de még inkább oktatási tapasztalatom az, hogy a bruttó 47 ezer forint nagyon hamar megtérül. Az iMovie, ahogy más alkalmazások is, képes a felvett videót stabilizálni, de ezt mindenképp a minőség rovására teszik. Ami a kívántnál rosszabb minőségű kimenő videót eredményez. És akkor még nem is beszéltünk a stabilizálás Macbook Airt és időt próbáló voltáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése