2018. június 13., szerda

Mennyit költünk évente iPhone alkalmazás vásárlásra?

Régi igazság, hogy az eszköz ára, legyen az számítógép vagy okos telefon, csak a tizede az eszköz élete során ráfordított költségnek. Milyen költségnek? Alkalmazás vásárlás, tanfolyam, esetleg tankönyv, telefon esetén szolgáltatási díj...

Csupán amerikai adataink vannak, de gyanítom, a hazaiak is hasonló eloszlásúak lehetnek, talán még összegben sem térnek el nagyon. A játék, a játék és a játék – erre költünk a legtöbbet. A grafikon kicsit megtévesztő, mert úgy tűnik, mintha komolyodnánk, pedig. A költés összege nőtt 11 450 forintról (2016) 13 620 forintra (2017), így még játékra is 13 százalékkal többet áldoztunk. Én 2008 novemberében kezdtem a Subway Shuffle logikai játékkal. És nem mertem összeadni az évek során appokra elköltött összeget.

És én?
Ha kíváncsi vagy (és bátran szembenézel a múlt édes vétkeivel), akkor – meglepő módon – nem az apple honlapra kell felmenni, hanem az iTunest kell megnyitni és bejelentkezni (Account menü). Ugyanitt, a View my account... parancs kiadása után éves és havi bontásban látod, hogy mikor mit vásároltál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése