2018. augusztus 24., péntek

Mekkora ország az Apple?

Az alma tartja össze a következő három szösszenetet.
Az első az erős moszkvai állami összefonódással vádolt Kaspersky Lab adatai alapján készült grafikon arról, mit tárolunk a mobilunkon. Akit az eredmény meglep, az nem használ mobilt, mondhatnánk. Változatlanul javasoljuk a fénykép és videó kordában tartását [A Fotók nem bír a százezer fényképemmel], [100 000 fénykép a Fotókban], [100 000 fénykép, avagy Scott Kelby a sport fotózásról] – bár tudjuk, reménytelen vállalkozás.


Használ és vél
A Világgazdaság egyik laza nyári számában elemezték, hogy milyen módszert használunk illetve tartunk megfelelőnek a mobil telefon feloldásához. A szomorú a belső sötétkék 12 százalék, ők semmilyen jelszót sem használnak, még az "1111" és az "1234" kitalálhatatlan PIN kódot sem. tudván, hogy senki sem szereti magát hülyének mutatni, a 12 százalék jóval több lehet.
Látható, hogy az ujjlemyomat kiszorította a jelszót – lustaságra kell az üzletet alapozni, ősi igazság ez. Az arcfelismerés – az előbbi tételt bizonyítandó – nem ragadta magával a közönséget. Egyszerűbb, ugye, a farzsebből helyes ujjtartással kihúzni a telefont és az mire elénk kerül, már használható is, mint elővenni és rábámulni, hogy hé! Hello! Siri! Arról nem is szólva, hogy ujjat cserélni még könnyebb, mint arcot, ha törik-viszik a jelszót vagy az annak látszó testrészt.

Mekkora ország az Apple?
Ennek az értelmetlen kérdésnek járt utána a Bloomberg – nyár volt, vagy még van is. Kis táblázatuk mindenesetre mulatságos és tanulságos. Én például megtudtam, merre vannak a rapidan fejlődő az Észak-Marianna szigetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése